Grolsch gaat weer nieuw leven inblazen in het alcoholarme bier Grolsch Stender! ”In de jaren negentig bestond de alcoholarme Stender ook al. Waarom zou je deze naam dan opnieuw gebruiken vroeg ik Grolsch. “Uit onderzoek bleek dat de consument een positieve associatie heeft met deze merknaam.” Wel benadrukte Helen ter Huurne van Grolsch dat het bier echt compleet nieuw is en een nieuw recept heeft.” Met de komst van dit alcoholarme bier gaat Grolsch Premium Malt de schappen verlaten. →
Categorie: "Bier algemeen"
De beste ‘bierdeal’ is de toekomst
De online ontwikkelingen volgen elkaar snel op en zijn bijna niet bij te houden. Je raakt danook nooit uitgekeken op online gebied. In diverse bladen en op internet hoorde ik dat de website die allerlei producten via een biedingssysteem verkopen weleens de toekomst kunnen worden. Consumenten hebben dan bijvoorbeeld de mogelijkheid om gedurende 24 uur te bieden op de activiteit, product of dienst. De producent en het product hebben zo gratis marketing en PR voor hun product en de consument profiteert van een enorme korting. Ik was natuurlijk eens benieuwd of er al producten op biergebied via deze manier worden aangeboden. →
Heineken gaat veranderen!
Eind 2010 kwamen steeds meer berichten naar buiten dat Heineken een nieuwe koers gaat varen. De Brand Manager van Heineken gaf aan dat ze zich weer bezig gingen houden met bier brouwen en alles rondom de ambacht en uitstraling van het bier Heineken. Klik hier voor het bericht. De eerste stap was nieuw glaswerk. Ik heb op Schiphol al uit het nieuwe Heineken glas gedronken en ik moet zeggen dat het zeer zeker een verbetering is. De uitstraling is een stuk nieuwer en aantrekkelijker. Naast het glaswerk volgen nu ook 3,5 miljoen bierflesjes. (foto Heineken en Parool: de nieuwe flesjes) →
Website met brouwrecepten!
Steeds meer particulieren gaan hun eigen bier brouwen. Zo ontstaan overigens ook steeds meer hobbybrouwerijen. Met de website www.brewitagain.com is hier handig op ingespeeld. Een site die naar alle waarschijnlijkheid weleens heel hard zou kunnen groeien. Iedereen kan hier bierrecepten vinden van de meest uiteenlopende bierstijlen. Een leuke site om veel meer te leren over het bierbrouwen. →
Molson Coors en vrouwenbier… Echt?
De discussie rondom vrouwenbier kan weer terug uit de ijskast. Bierconcern Molson Coors lanceert dit jaar in de UK een nieuw bier speciaal voor vrouwen. Naar ik aanneem zal Melissa Cole, dé biervrouw van de UK, hier ook van staan te kijken. In Nederland hebben meerdere brouwerijen al geprobeerd om de vrouw aan het bier te krijgen met een speciaal vrouwenbier. Zonder succes. Wie alles heeft gelezen rondom het symposium ‘Vrouwen aan het Bier?’ weet dat een bier voor vrouwen weinig kans van slagen heeft. Toch ben ik benieuwd. Vul de poll in rechts onder op mijn blog! Is er volgens jou markt voor een vrouwenbier? →
Bier en Gastronomie Award 2011 gaat naar….
Aanstaande woensdag 12 januari 2011 weten wie de Bier & Gastronomie Award 2011 gaat winnen. Dit jaar zal het voor de derde maal worden uitgereikt en wel op het centrale podium van de Xpert Plaza in Hal 9 op de Horecava in de RAI Amsterdam. De finalisten zijn van 15.30 uur tot 16.15 uur voor in interactieve proefsessie op het podium te vinden. Een belangrijke prijs die bier en gastronomie verder op de kaart zet. Dit is ook een van de doelstellingen van het Biergenootschap der Lage Landen die de wedstrijd organiseert. →
Geweldige bierervaringen.. I’m back!
Aan alle mooie dingen komt een einde. Zo ook aan mijn bijzondere en extreem lange reis aan de andere kant van de wereld. Heerlijk om weer terug te zijn en met jullie de mooie bierervaringen te delen. De komende dagen en weken is hierover veel terug te vinden op mijn blog uiteraard. Het is toch anders om met eigen ogen te zien hoe ze in Nieuw-Zeeland bezig zijn met bier dan het te lezen van internet. En natuurlijk de bieren te proeven!! Ik zal beginnen met wat high-lights die vervolgens de komende weken uitgebreider aan bod komen! →
Miniatuur biervrachtwagen veiling voor KiKa!
Op het gevaar af beticht te worden van oneigenlijk bier.blog gebruik kunnen we het toch niet laten dit initiatief onder jullie aandacht te brengen. Oneigenlijk gebruik? Ja, ik werk voor Bier&cO en breng tijdens Fiona’s vakantie ook af en toe een berichtje naar dit blog. Maar: ik reken erop dat jullie mij dit vergeven en uitgebreid gaan bieden!
Social Media Bier?
Meegaan met de tijd betekent ook dat er een Social Media Bier moet komen. Social Media staat voor kennis met elkaar delen en de inhoud bepalen. Hoe leuk zou het zijn als een brouwerij het eerste social media bier gaat brouwen op basis van de input van bierkenners en bierliefhebbers? Ik zie hier toch echt een groot potentieel! Bij alle social media bijeenkomsten wordt vervolgens dit nieuwe bier gedronken als voorbeeld van hoe social media werkt. Leuk idee toch? →
Cooks Lager Brewery in opstartfase
Het is bijna vreemd dat ik na zo’n lange periode weer achter mijn blog zit. Wel nog steeds vanuit de andere kant van de wereld . Voordat we naar Nieuw-Zeeland vertrokken hebben we een tussenstop gemaakt op de Cook Islands. Inderdaad verre van onaardig. Ook daar heb ik de bierwereld ontdekt. Het blijft natuurlijk je interesse. Terwijl de mussen van het dak vielen en iedereen aan het strand zat bevond ik mij binnen in de Cook Brewerey. Wat we daar aantroffen…. →