Het nieuwe ABT-bier van de maand al geproefd? De Schneider Weisse Nelson Sauvin? Han Hidalgo van Biercuisine heeft hierbij weer een prachtig gerecht gemaakt. De rivierkreeftjes met pompoen- en preisaus en natuurlijk het verkrijgbare ABT-bier van de maand. (foto: M. Therese Bruggeman)
Ingrediënten voor vier personen:
400 gram rivierkreeftjes gepeld en gekookt
200 gram wit van de prei, in ringetjes
150 gram pompoen, geschild en in blokjes
1 theelepel milde chilipoeder
2 eetlepels crème fraîche of roomkaas
6 eetlepels gevogeltefond
2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
8 eetlepels Schneider Weisse Nelson Sauvin
peper uit de molen en zout naar smaak
Bereidingswijze:
De preiringetjes afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. Olie in een braadpan verwarmen en de blokjes pompoen en preiringetjes kort roerbakken. Gevogeltefond en milde chilipoeder erdoor roeren en op de laagste hittebron 20 tot 25 minuten stoven. Het stoofvocht pureren, vervolgens zeven en terugdoen in de pan. Het bier en crème fraîche erdoor roeren en al roerende nog 3 minuten goed verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout. De saus over amuselepels of kleine glaasjes verdelen en de rivierkreeftjes erover verdelen. Drink de bijpassende Schneider Weisse Nelson Sauvin goed koud!
Lees ook:Bierrecept: pasta met La Gauloise amber
Lees ook:Zalmfilet bij ABT-bier van de maand
Lees ook:Kalkoenfilet, milde kerriesaus en Oude Schaterhand IPA
Lees ook:Heerlijk gerecht bij ABT-bier van de maand
Lees ook:Zomerse biertapas van tonijn