Ieder jaar wordt door Schotten wereldwijd op 25 januari het werk van de Schotse dichter Robert Burns gevierd.
Gedichten van de volksdichter worden tijdens de traditionele maaltijd bestaande uit haggis, aardappel en koolraap, met veel passie voorgedragen. Een flinke slok whisky hoort er natuurlijk ook bij.
Ook bij ons stond haggis op het menu en voor de gelegenheid schonk ik er ook een Schots bier bij. Ik houd wel van een experiment en koos eens niet voor de bekende stouts, maar ging voor het ginger beer van Crabbies. Achteraf misschien niet de beste keuze.
Ginger beer is gewoon erg zoet. Het eerste en enige wat je ruikt voordat je een slok neemt is gember en vervolgens proef je alleen maar gember. Ik was even vergeten hoe zoet dat ook alweer was. Dus na een flinke slok te hebben genomen, zette ik het glas opzij en greep snel naar de whiskyfles.
Toch zou ik het bier op een warme zomerdag graag nog een keer willen proberen, maar dan met ijs en een schijf limoen. Met bier heeft dit niets te maken, maar het zou een heerlijke zomerse dorstlesser kunnen zijn.
Lees ook:De proef op de som: drinken ze of niet?
Lees ook:Raging Bitch, zelfs wijndrinkers houden van haar
Lees ook:Gouden Carolus Christmas: buitenaards goed
Lees ook:Maredsous Tripel: zacht van smaak
Lees ook:Val-Dieu Grand Cru: Fantastisch wat een smaaksensatie