Categorie: "Bier & eten"

Tip voor vandaag: afsluiting Belgische bierweek Breda

beyaardVraag je je af wat je vandaag op deze mooie dag kunt doen? In Breda in ABT-café, restaurant en brouwerij De Beyerd in Breda sluiten ze vandaag de traditionele Belgische Bierweek af. Deze vond dit jaar voor de 34ste keer plaats. De finale van de bierproefmachine vindt plaats en ook de smartlappen staan aan het einde van de dag op het programma.

Waarom je altijd een biertje lust

takeone3Gisteren ben ik uiteraard in Maastricht geweest bij Take One. Wederom een geslaagde middag en avond. Ongelooflijk wat een diversiteit aan bieren hebben ze hier en bovenal wat weten Peet en Mery er veel vanaf. Met name Peet is een wandelende bierencyclopedie. In de komende weken volgen enkele verhalen over mijn bezoek aan Take One. Eerder heb ik al een keer aangegeven dat er altijd wel biertjes zijn die je lust. En mocht je daarover twijfelen en bij Maastricht in de buurt zijn… Toen ik aan Peet vroeg hoe dit mogelijk was kreeg ik de volgende uitleg.

Westvleteren Trappistendessert erkend

vleteren-dessertAlle liefhebbers van Westvleteren opgelet! Het trappistendessert van het heerlijke Westvleteren 12 is nu officeel erkend. Voor Bakker Pedro Armeel is zijn dessert nu officeel een Westhoek streekproduct. Ter gelegenheid van het evenement ‘Vleteren in de ban van het bier’ afgelopen zomer is dit dessert ontwikkeld. Het dessert ziet eruit

Bier en calorieën

chipsIn Amerika wordt er helemaal veel over gesproken. Bier, calorieën en gezondheid. Logisch aangezien de helft van de bevolking daar al te dik is! Er bestaan altijd veel vragen. Kan ik nu beter bier drinken en is wijn gezonder. De een roept, het maakt niet uit het is de alcohol. De ander is overtuigd dat het bier slechter is. Ik ben geen deskundige, maar volgens mij is het gewoon de combinatie van wat je eet en drink. In Amerika zijn ze in ieder geval hard op weg

Rootz: ‘De Belg van Den Haag’

rootzRestaurant en café Rootz is een leuke combinatie! De sfeer is echt authentiek. Een koetshuis midden in de binnenstad van Den Haag. Je waant je een beetje terug in de middeleeuwen. Zowel als je de buitenkant als de binnenkant ziet. Ik heb hier nu al meerdere malen gegeten en gedronken. Altijd weer een succes. Echt de Belgische

Ultiem biergenot: actie ‘Poperinge brengt leven in de brouwerij’

poperinge_hopmuseumBierliefhebbers opgelet! Dit is niet te missen en ga ik zeker doen! In Poperinge, hoofdstad van de hop, hebben toerisme en horeca vele arrangementen opgesteld waarbij bier en eten (gastronomie) bij elkaar zijn gebracht. Van oktober 2009 tot en met februari 2010 kan je tientallen Poperingse restaurants en hotels genieten van menu’s waarbij bierbeleving centraal staat.

Belgisch biercafé Moeke, Breda

Belgisch biercafé Moeke, Breda: www.moekebreda.nl belgianEen speciaalbier café waar volgens de Belgische principes gegeten en gedronken kan worden. Alhoewel, zo Belgisch als het lijkt is het niet. Over de hele wereld heeft deze keten volgens dezelfde inrichting en kaart Belgische cafés. Maakt niet uit natuurlijk. Ik heb er in ieder geval hele goede herinneringen aan. Het is net de Mac ;-) in ieder land nagenoeg hetzelfde recept. Zo heb ik van deze keten in Australie in Sydney, Aidelade en Melbourne in het Belgian Beer Café gezeten. Best handig als je weet dat ze je favoriete biertje klaar hebben staan. Zie hier: http://www.belgian-beer-cafe.com.au/  Bekijk en oordeel zelf! Overigens zie je via deze link nu 10 prachtige meiden. Kijk wederom een mooie link naar vrouwen. Ik zal erover ophouden. Van deze keten zit ook in Utrecht een Belgisch biercafé. Er is een nadeel. Van de prijzen van de biertjes sla je echt stijl achterover. Beetje jammer. Toch gaan ze wel goed want ook in Nederland zie je steeds meer van deze cafes verschijnen.

Utrechtse Brandslang, een Brand kroegentocht

brandAndere grote steden hebben al een stadswandeling door de oude binnenstad. Ook Utrecht kan nu aan dit lijstje worden toegevoegd. 13 horecaondernemers in Utrecht hebben de handen ineen geslagen en de Brandroute, zoals ze dit noemen Utrechtse Brandslang, uitgerold. In alle cafés en horecagelegenheden die de route aandoedt wordt, hoe kan het dus anders, Brandbier geschonken. Karel V,  Dikke Dries en Proeflokaal Rubens zijn enkele interessante locaties die worden bezocht.

Bierblog live!

bierVanaf vandaag ga ik, Fiona de Lange, ja een vrouw!!, jullie live volledig op de hoogte houden van alles over bier, bierbrouwerijen, speciaalbieren, bierevenementen, nieuwe producten, bier & gezondheid, bierverkooppunten, cafés en festivals noem maar op! Bekijk ook de rubrieken!
Ik ben een bierliefhebber op en top en vond het meer dan de hoogste tijd om één platform te bieden waar alles over bier te vinden is. En met alles, bedoel ik ook alles. Dus niet alleen informatieverstrekking maar juist ook het DELEN van ervaringen vind ik belangrijk. Een blog voor en door bierliefhebbers. Daarnaast wil ik ook iedereen die niet van bier houdt overtuigen dat er altijd één biertje is dat je lekker vindt!
Ik nodig iedereen uit om mee te bloggen!