Waarom een goed glas bier zo goed is voor je

Het is weer vrijdagmiddag en het weekend zit alweer in mijn hoofd. Ik snak naar de vrijdagmiddagborrel. Het is zelfs zo erg dat ik het bier gewoon bijna kan ruiken.

En om iedereen een goed gevoel te geven tijdens de borrel, het is wederom bewezen dat bier drinken gewoon heel goed is voor je. Het helpt je beschermen tegen de meest verschrikkelijke ziektes.

Wetenschappers melden in het wetenschappelijke journaal Journal of Agricultural and Food Chemistry dat een ingredi├źnt in bier hersencellen beschermt tegen beschadigingen en mogelijk de ontwikkeling van Alzheimer en Parkinson vertraagt.

Het gaat om een bestandsdeel in hop, xanthohumol. Xanthohumol proef je niet, maar is op zichzelf wel erg interessant. Al decennia lang onderzoeken wetenschappers dit extract omdat het een aantal gezondheidsvoordelen heeft. Uit eerder onderzoek is al gebleken dat het extract je lichaam beschermt tegen tumorcellen.

Dus sta jij straks net als ik ook aan de toog? Bestel dan een extra hoppig biertje. Want dat is niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens gezond en zelfs medicinaal!

Proost en prettig weekend.

Lees ook:Hop maakt slimmer. Bier dus ook?
Lees ook:Waarom 2x per week naar de kroeg gaan goed voor je is
Lees ook:STAP zet bierbranche voor gek!
Lees ook:Bier en prostaatkanker: weer een onderzoek
Lees ook:Zeewier of vislijm in het brouwproces

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.