ABT-bier van de maand: Golden Raand

Het ABT-bier van de maand is niet echt een gangbaar en bekend bier. Het is de Golden Raand van Willem Lindeman, de ABT blindproefkampioen van 2009. In samenwerking met brouwmeester Peter van den Eijnden van de Scheldebrouwerij is dit bier tot stand gekomen. Uiteraard is het hier ook gebrouwen. Willem Lindeman komt uit het noorden van Nederland, Groningen om precies te zijn, en daar komt de naam ook vandaan.

Golden Raand worden de landschappen genoemd van Groningen. En bovendien zijn er ook echte Golden Raand producten. Het bier is donkerblond met een alcoholpercentage van 7,5%. Het bier is volgens kenners goed in balans en rond van smaak. Een echt volmoutig bier. Het bier is te proeven in alle ABT-cafe’s in Nederland. Proost!

Lees ook:Het biergerecht bij Golden Raand
Lees ook:Schneider Weisse Mein Grünes ABT-bier van de maand
Lees ook:Chimay tripel: als je van een bittertje houdt
Lees ook:Nieuw kroegenboek Groningen
Lees ook:Gulpener vaker verkocht door ‘groen’ imago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.