Brazilië heeft speciale bieren gevonden

Van vijf tot en met zeven juli 2011 vindt in São Paulo, Brazilië voor de twaalde keer een Braziliaanse bierbeurs plaats. Aan het aanbod van speciale bierbrouwerijen is duidelijk zichtbaar dat ook daar de markt groeit. Vanmorgen was hierover ook een uitgebreid fragment bij het ontbijtnieuws op RTL4. Overigens nog een mooi detail, de verslaggever sprak over speciale bierbrouwers! Op de beurs zijn veel Braziliaanse bieren te ontdekken die gebrouwen zijn met lokale ingrediënten.

Voorbeelden zijn de amazon bieren waarin rapadura suiker is gebruikt. Ook hebben brouwerijen een eigen Braziliaanse Ale gebrouwen die niet zoals de Amerikaanse laag in alcohol is. Er worden ingrediënten gebruikt zoals Jaboticaba, een soort bessen. Erg interessant om te zien wat hier gebeurt en met name omdat de kleine brouwers een eigen, Braziliaanse stijl maken van bestaande biersoorten.

Naast een groei van het aantal microbrouwerijen dat dit jaar op het evenement staat is er ook voor het eerst een degustatieplein ingericht waar mensen bier kunnen proeven. Vorig jaar bezochten nog 3.000 bezoekers de beurs en waren 22 brouwerijen present dit jaar is de verwachting dat dit tientallen procenten hoger zal liggen. Gesproken wordt over een stijging van minimaal 30%. Een mooie en leuke ontwikkeling dat Zuid-Amerika niet alleen een groeimarkt is voor pils maar ook voor speciale bieren.

Voor meer informatie over de beurs kijk op www.brasilbrau.com.br/en/default.aspx

Lees ook:18-11 t/m 22-11-’12: Horeca Expo Gent
Lees ook:Brazilië ontdekt bittere bieren
Lees ook:Amsterdamse brouwerijen werken samen aan één bier
Lees ook:Nieuwe Utrechtse brouwerij vandeStreek bier
Lees ook:Bier weer naar smaak van vroeger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.