Het wordt ook wel een slush bier genoemd. Bierbrouwer Kirin heeft met een bevroren schuimkraag dé manier gevonden om ervoor te zorgen dat het bier minimaal een halfuur ijskoud blijft. Misschien een goede uitvinding maar ik vind het er toch niet echt smakelijk uitzien. Mede omdat de ijslaag niet van het bier zelf komt.
Een ijskoude schuimlaag op de Ichiban Shibori Frozen Draft is -5 graden celsius en zorgt ervoor dat ijskoude lucht die tijdens het tappen in het bier wordt geperst ook daadwerkelijk in het glas blijft.
Het lijkt wat mij betreft meer op softijs op bier. Bekijk de video hieronder maar eens. Naar mijn idee kunnen we beter innoveren in een techniek om het glas te koelen dan dat we het in dit soort innovaties gaan zoeken.
Lees ook:Bier blijft in glas tijdens carnaval
Lees ook:Vrouwen kunnen ook tappen!
Lees ook:Uitvinder houdt bier insectenvrij en fris
Lees ook:Nieuw glas ontworpen voor bierstijl IPA
Lees ook:Ik moet zo nodig plassen!
Koud bier is vaak redelijk smaak en geurloos, dus volgens mij voegt het weinig toe. Misschien leuk voor pilsener als het 35 graden is, maar als de boel eenmaal gesmolten is zal de kwaliteit en het koolzuurgehalte ook niet meer optimaal zijn ben ik bang.