Categorie: "Braziliaanse bieren"

Simpson bier in beslag genomen

Het blijft wereldwijd een populair fenomeen om het bier van Homer Simpson op de markt te brengen. In Europa was er eerder ook al gedoe rond de legaliteit van het Duff Beer. Nu lijkt er een einde te zijn gekomen aan de Braziliaanse brouwer van Duff Bier die eind 2011 met de droom is begonnen. De site van Duff Brasil is al uit de lucht.

Braziliaanse bierclub maakt kennis met wereldbieren

Wat doe je als de biercultuur in je land beperkt blijft tot een paar soorten en typen bier? Je richt een bierclub op waarbij bieren van over de hele wereld centraal staan. ‘Have a nice beer’ heeft momenteel ongeveer 6.000 leden in Brazilië. Die betalen allemaal 25 euro per maand en daarvoor ontvangen ze twee flesjes van twee exclusieve bieren en een maandblad.

Brazilië ontdekt bittere bieren

Een land met een bevolking dat bij uitstek verknocht is aan de zoete bieren gaat langzamerhand toch ook mee in de bittere hype. Steeds meer Brazilianen ontdekken zwaarder bier met een bittere smaak. Daar profiteert ook Heineken van die vorig jaar met 87% groeide in het Zuid-Amerikaanse land. Volgens Chris Barrow bevatten de Braziliaanse biermerken tussen de tien en twaalf IBU (International Bitter Units) zou Heineken op 20 zit. Nu is echter de schaal van EBU niet exact te kopiëren naar IBU.

Heineken heeft Braziliaanse brouwer in vizier

Vorig jaar greep Heineken net mis toen de Japanse brouwer Kirin er met de Braziliaanse marktleider Schincariol vandoor ging. Nu heeft de Nederlandse bierbrouwer de pijlen gericht op de nummer twee, Grupo Petrópolis, van het Zuid-Amerikaanse land. Dit stond beschreven in De Telegraaf die als bron de zakenkrant Valor Econômico had.

Brazilië heeft speciale bieren gevonden

Van vijf tot en met zeven juli 2011 vindt in São Paulo, Brazilië voor de twaalde keer een Braziliaanse bierbeurs plaats. Aan het aanbod van speciale bierbrouwerijen is duidelijk zichtbaar dat ook daar de markt groeit. Vanmorgen was hierover ook een uitgebreid fragment bij het ontbijtnieuws op RTL4. Overigens nog een mooi detail, de verslaggever sprak over speciale bierbrouwers! Op de beurs zijn veel Braziliaanse bieren te ontdekken die gebrouwen zijn met lokale ingrediënten.