Jawel, er staan weer van die onnozele koppen in online media. Duitse bieren hoef je ECHT met geen enkele reden te laten staan omdat er giftige stoffen in zitten. Zonde dat zo’n kort door de bocht conclusie ergens halverwege een verhaal wordt getrokken en vervolgens klakkeloos wordt overgenomen. De Duitse brouwerijen maken veel gebruik van Kieselguhr-filtratie om het bier helder te krijgen. Overigens gebeurt dit ook op heel veel andere plekken overal ter wereld. Onderzoekers vonden in de Duitse bieren een hogere waarde dan in andere landen van de stof Arsenicum. Ter geruststelling: deze stof zit ook gewoon in drinkwater. →
Categorie: "Duitse bieren"
09-04 en 10-04-’13: Duitse Bierdagen
Op dinsdag 9 en woensdag 10 april 2013 vinden opnieuw de Duitse Bierdagen plaats in Bierproeflokaal In de Wildeman in Amsterdam. →
Slapen in een biervat: het kan!
Op twitter ontving ik van @TapasMargarita toch een leuke tip! Slapen in een biervat. Dat is voor een fervent bierliefhebber natuurlijk de ultieme droom. Via Airbnb is een overnachting te boeken in Duitsland in een negentiende-eeuws biervat dat in 1995 zelfs nog in gebruik was om bier in te brouwen. →
Warsteiner Premium Radler Product van het Jaar
In de jaarlijkse uitverkiezing ‘Product van het Jaar’ is Warsteiner Premium Radler Zitrone in de categorie bier als winnaar uit de bus gekomen. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend door een representatief panel van 6.000 Nederlandse consumenten. Zij beoordelen nieuwe, innovatieve producten op innovatiekracht en aantrekkelijkheid. Daarnaast wordt er een score voor gebruikerstevredenheid afgegeven. De prijs zal op 8 februari 2013 in restaurant Het Bosch in Amsterdam aan Warsteiner worden uitgereikt. →
WIN een bier- en gastronomisch arrangement bij Palazzo
Bier gecombineerd met gastronomie op hoog niveau is al niet meer weg te denken in Nederland! Op initiatief van Warsteiner is samen met Palazzo een culinair hoogstaand menu gecombineerd met bier. Win twee arrangementen op 17 februari 2013, zodat je van dit bier- en gastronomisch menu onder leiding van 3-Michelin sterren chef Cees Helder kunt genieten. Natuurlijk ontbreekt daarbij de spectaculaire show met internationale topartiesten niet. Plaats onder dit blog een reactie waarbij je een ANDERE bier- en gastronomie suggestie doet met één van de bieren uit het menu van Palazzo’s bierarrangement. Doe dit voor woensdag 30 januari 2013, 09.00 uur. →
Eigenaar Warsteiner Brouwerij Albert Cramer overleden
Na een kort ziekbed is eigenaar Albert Cramer van de Warsteiner Brouwerij op 20 november 2012 overleden. Hij is 69 jaar geworden. Hij was vanaf het begin tot de laatste dagen voor zijn overleden een stuwende kracht achter de brouwerij. “Wij roemen met name de internationale visie van de heer Cramer. Hij zag in dat er voor Warsteiner kansen lagen in het buitenland en vooral door zijn inzet is het merk Warsteiner nu in meer dan 60 landen verkrijgbaar. Nederland groeide onder zijn bewind uit tot het grootste exportland van onze brouwerij.” →
Verrassende Beste Bockbieren van 2012!
Tijdens het bockbierfestival in Amsterdam wordt jaarlijks door een expert aan keurmeesters tientallen binnenlandse en buitenlandse bockbieren gekeurd. Daarbij gaat het niet om het lekkerste bockbier maar om de kwaliteit van brouwen, zit het bier technisch goed in elkaar. In vier categorieën hebben 26 juryleden over 5 rondes en 20 tafels bekeken of de bockbieren voldoen aan 1 van de 8 Bockbier subtypen criteria. Vervolgens gingen de winnaars door naar een finaleronde die dit jaar samen met journalisten heeft plaatsgevonden. →
Minder bezoekers op Oktoberfest
De Duitse bierfeesten in München die op 22 september van start gingen zijn gisteren weer beëindigd. Met 6,4 miljoen bezoekers werd het feest minder bezocht dan vorig jaar toen nog 6,9 miljoen bierliefhebbers feest kwamen vieren. Dit zou kunnen komen door een kleiner festivalterrein in verband met de landbouwbeurs die tegelijkertijd plaatsvond. →
Duitse biermarkt in ontwikkeling
Afgelopen maand vierde Schneider Weisse 140 jaar van familietraditie en de ontwikkeling van de Duitse ´weissbier´-stijl. In Duitsland begint de roep naar andere biersmaken ook steeds groter te worden. In alle delen van Duitsland groeien kleine speciaalbier brouwerijen als paddenstoelen uit de grond. Alleen al in de hoofdstad Berlijn zijn nu een tiental speciaalbier brouwers actief. Dit is een trend waar de traditionele bierbrouwers op in moeten haken. Naast dit punt heeft Scheider Weisse een voorspelling gedaan van nog zes andere ontwikkelingen in Duitsland. →