Strijd om laagste caloriebier begonnen

Ik heb al diverse berichten geplaatst over calorie en bier. De consumententrend is toch wel gezond. De brouwers zijn dan ook begonnen met de strijd om het laagste caloriebiertje ter wereld. Pils heeft gemiddeld 5 procent alcohol en 150 caloriën. De light bieren zitten gemiddeld op 100 caloriën en 4% alcohol. Een aantal zijn er alweer onder gedoken en hebben 2,5 à 3% alcohol. Begrijpen doe ik ‘t niet…. De echte bierliefhebber wil toch een heerlijk smakend biertje. Dan maar minder chips! Na chocola, chips past een caloriearm biertje in het assortiment. Vraag me één ding af. Mannen zijn hier toch niet gevoelig voor? En ‘t imago van bier bij vrouwen…. als ze alleen de aandacht op ons richten met een caloriearm biertje word ik echt verdrietig!

Lees ook:Lance Armstrong gezicht caloriearm bier
Lees ook:Nederlanders drinken 1 glas alcohol per dag
Lees ook:Bier en calorieën
Lees ook:Corona Extra: ook in de winter
Lees ook:Chips met biersmaak op de markt

Eén reactie op “Strijd om laagste caloriebier begonnen

 1. Guy

  Leuk, zo een bier blog.
  Heb je al een lijst met de calorien per bier ?
  Hoeveel is een Kriek. Niet zo veel denk ik want het bevat zoetstof.
  Is een Palm minder dan een leffe bruin ?
  Het zou nuttig zijn om de calorien per 100 ml te kennen en ook per flesje. Veel bieren worden per 330 ml verkocht.
  Ik ben een man en ik ken veel mannen die nu op hun lijn letten. Er wordt om verschillende redenen naar het alkohol percentage gekeken. Zo drinken wij geen Kasteel Bier meer ondanks dat het super lekker is, omdat er 11 graden alkohol in zit. Gewoon een killer.
  Mvg
  Guy

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.