Dikke Mathile: heerlijk in opbouw naar zwaardere bieren

Een amberkleurig bier van hoge gisting. Het bestaat inmiddels 15 jaar en heeft al een behoorlijke geschiedenis. Dit bier moest echt een Oostends biertje worden en werd dan ook in opdracht van de bierliefhebbers uit deze plaats ontwikkeld. Er werd speciaal

een Oostendse kunstenaar op gezet, Redgy Van Troostom, om een etiket ontwerp te laten maken. Het bier van brouwerij Strubbe kreeg een etiket met het casinogebouw en het beeld ‘De Zee’ van beeldhouwer Graer. En waar komt de naam Dikke Mathile vandaan. In Oostende noemen ze het beeld ook wel Dikke Mathile. De kunstenaar is inmiddels niet meer in ons midden. De nabestaanden van Graer wilden graag een ander etiket. Nu is de kleinzoon van C. Permeke afgebeeld. Het bier is erg lekker. Beetje zoet en drinkt makkelijk weg. Het is gemaakt van zuiver water, gerstemout, Munich mout en ambré mout. 50% Poperingse hop en 50% Duitse Hallertau aromahop. Ook is 6% kandijsuiker toegevoegd. Vandaar uiteraard de zoetige smaak. Een biertje heeft 6% en kan je rustig drinken in de opbouw naar de wat zwaardere bieren. Het bier smaakt het lekkerste op koelkasttemperatuur. Proost!

Lees ook:La Chouffe onthult nieuwe kabouter
Lees ook:Double Enghien: blond fris lichtbitter biertje
Lees ook:Dikke Deur Stout van brouwerij ‘t Levenswater verkrijgbaar
Lees ook:Wordt het Reinheitsgebot werelderfgoed?
Lees ook:De vijf Heerlijkheden van Heineken bier

2 reacties op “Dikke Mathile: heerlijk in opbouw naar zwaardere bieren

  1. Hugo

    Waar is dit bier in (Noord Holland) Nederland te krijgen?

      /   Beantwoorden  / 
    1. alexander

      probeer de bierkoning in amsterdam eens.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.