Witkap Pater Tripel: Een lichtere tripel

Meestal hebben tripels een hoog alcoholpercentage. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het brouwproces. Voor tripels met een laag alcoholpercentage moet je best behoorlijk zoeken. De Witkap Pater Tripel is er een met ‘slechts’ 7,5 procent alcohol. Dit biertje heeft eenhoge gisting. Het is een blonde tripel met een levendig karakter. En met levendig bedoel ik echt een goede, stevige en volle smaak. De hergister heeft een fruitig aroma en een moutige smaak. Dit bier heeft een warme smaak en toch komt dit dus niet door de alcohol. Het is alweer een tijd geleden dat ik deze tripel heb gedronken. Toch maar weer eens kopen. Kan me herinneren dat er niets van een bittertje in zat. Zal er vast inzitten maar dit is niet blijven hangen. De Witkap Pater is afkomstig van Brouwerij Slaghmuylder. Ze bestaan sinds 1860 en produceren jaarlijks 8000 hectoliters. Een kleine familiebrouwerij met ongeveer 15 medewerkers. Een deel van het bier wordt ook geëxporteerd naar Nederland en de VS. Later vandaag volgt een heerlijk chocoladerecept met deze Witkap Pater!

Lees ook:Nieuw ABT-bier van de Maand: Witkap Pater Special
Lees ook:150 jaar oude familiebrouwerij opent deuren
Lees ook:Chocolademousse met Witkap Pater dubbel
Lees ook:Lamoral Degmont: Een tripel als pils
Lees ook:Floreffe Tripel: fris en makkelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.