Nieuwe brouwerij in Veenhuizen op komst

De kleinere, regionale bierbrouwerijen groeien als paddestoelen uit de grond. Zij pakken een deel van de markt van de grote bierbrouwers weg. Met een teruglopende biermarkt en een groeiende speciaal biermarkt willen bierliefhebbers een regionale brouwerij in Drenthe starten.

Onder de naam ‘Zware jongens’ willen 20 bierliefhebbers in de oude graanmalerij in Veenhuizen een kleine, ambachtelijke brouwerij beginnen. Alle twintig personen investeren in de brouwerij. Als dat maar goed gaat… Het initiatief is geweldig. De ingrediënten van het Zware Jongens bier zal vooral uit de streek komen. Een echt streekproduct dus.

Gert en Clarina, die al een brouwerij bezitten in het Overijsselse Gramsbergen gaan het gerstenat brouwen. En het feest wordt compleet als straks gedetineerden in Veenhuizen het rijksmonument waar de brouwerij komt gaan verbouwen. Een prachtige taak lijkt me en hebben ze ook direct de afnemers voor de toekomst verzekerd. De gemeente die eigenaar is van het pand wil er op deze manier graag aan meewerken.

Lees ook:Bierbrouwerij Maallust Veenhuizen opent deuren
Lees ook:Mommeriete kan vraag nauwelijks aan
Lees ook:Dalfser Bierfestival ‘place to be’
Lees ook:Alliantie tussen Overijsselse bierbrouwers
Lees ook:05-11-’11: Noordelijk Speciaalbierfestival

0 reacties op “Nieuwe brouwerij in Veenhuizen op komst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.