‘s-Werelds zwaarste bier met 32% alcohol gelanceerd

Bier van 11% is al heftig. Blijkbaar vonden de brouwers van ‘Tactical Nuclear Penguin’ dit niet genoeg. Zij hebben een biertje gelanceerd met een alcholpercentage van 32%. Ze geven daarbij het advies het bier in kleine subtiele hoeveelheden te drinken. Dat lijkt me niet meer dan logisch! 

Managing Director James Watt van de controversiële brouwer BrewDog verkoopt een bepert aantal Tactical Nuclear Penguin voor ‘slechts’ 30 pond!! Volgens de brouwer geeft dit bier de bierwereld weer een hele nieuwe dimensie. En dat deze ondernemer graag het e.e.a. op het spits wil drijven blijkt uit het lanceringsmoment. In de UK staat alcohol, overigens net als in Nederland, hoog op de agenda. Ben benieuwd of ik nog ergens aan dit biertje kan komen.

Lees ook:Wie wint de strijd om het zwaarste bier ter wereld?
Lees ook:Zwaarste bier ter wereld in Nederland beschikbaar
Lees ook:Voor de liefhebber: surfplank van bierblikjes
Lees ook:Schotten boos op Heineken
Lees ook:Sex verkoopt, alleen met bier?

5 reacties op “‘s-Werelds zwaarste bier met 32% alcohol gelanceerd

 1. Mark

  Nou.. Brouwerij de Molen importeert alle BrewDog bieren en verkoopt ze in haar eigen winkel. Waarschijnlijk komt hij ook in Amsterdam bij de Cracked Kettle en de Bierkoning. Tenzij ze echt te duur zijn. Anders heb ik nog een bron uit Schotland :D

  Klinkt als een erg interessante Imperial Stout, waarschijnlijk meerdere keren gevriesdroogd in de traditie van een Eisbock.

  Er is al sprake van een 40% bier wat er volgend jaar aankomt..

  Erg leuke video hierover:
  http://www.brewdog.com/blog-article.php?id=214

    /   Beantwoorden  / 
  1. Mark

   Even gekeken en incl. shipping kost het € 77 per flesje van 330cl..

     /   Beantwoorden  / 
 2. Fiona de Lange

  Wow… dit moet je wel een keer proeven. zeker als bierliefhebber ;-) . thanks voor ‘t zoeken. Ik ga dit toch maar eens bestellen. Leuk als bier tijdens de feestdagen!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Robert

  Bij slijterj Woudenberg in Wageningen staan 5 flesjes van dit bier in een aparte glazen vitrine. Je moet wel een echte liefhebber zijn, want een flesje kost iets van 60 euro.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.