De Maredsous kende ik eigenlijk alleen nog maar van van de dubbel. Verder nooit de tripel geproefd. Zie je weer dat er echt zoveel te proberen is! Via www.bierrijk.nl had ik zo’n standaard bierpakket waarin een Maredsous Tripel zat. Wat een fantastisch bier. Het grappige was dat ik een paar slokken had genomen en ik vervolgens het etiket begon te bestuderen. Zit er dus gewoon 10 procent alcohol in!
Dat proef je dus absoluut niet. De smaak is zacht waardoor je de alcohol niet proeft. Het bier is niet zoet, zuur of bitter maar een combinatie van allemaal. Een hele volle smaak en afdronk. Daar hou ik wel van. Een die tot de categorie gevaarlijke bieren hoort bij mij. Je drinkt het erg makkelijk weg. Op het etiket staat ook redelijk wat informatie. Het bier heeft een hoge gisting en hergist in de fles met een rijping van twee maanden. Het bier bevat gerstemout en naast water ook barley malt, hoppen, suiker en gist. Wat voor hoppen is mij jammergenoeg onduidelijk. Het bier is het beste te drinken bij een temperatuur tussen de 6 en 10 graden. Het bier wordt sinds 1963 gebrouwen door de Brouwerij Duvel Moortgat. Het recept is geen eigendom van de brouwerij maar van abdij.
Lees ook:Adelardus Tripel: fris en pittig
Lees ook:Floreffe Tripel: fris en makkelijk
Lees ook:St Feuillien Tripel: stevig biertje
Lees ook:Arend Tripel: Veelzijdige smaaksensatie
Lees ook:Winnaar wedstrijd Groninger Tripel verkrijgbaar
Wel Fiona en de andere lezers:
één van mijn absolute favoriete bieren is de Bon Voeux zoals hij hier wordt genoemd (de naam voluit op de fles is eigenlijk Avec les Bon Voeux de la brasserie Dupont)
maar door het grote succes van dit waanzinnig karakterbier werd jàren geleden al besloten om dit gewoon vast het hele jaar rond te brouwen,
een goede beslissing !
Want hier zijn vele liefhebbers voor.
Is het enkel jij die deze blokjes maakt met foto enzo ?
Ik heb hier fink wat materiaal die ook in Nederland kan dienen.
Ik was eind september een volledig weekend te Hulst om 2 presentaties te verzorgen van onze Trappisten (natuurlijk heb ik daar het gelegenheidsbier van La Trappe bijgenomen de Isid’or.)
met bierige herfstgroeten
Geroen.
De Belgische Bierne waren nog nooit zo populair in Nederland als voorheen.
Ik was natuurlijk ook in Brugge en heb daar oa. Theo F. (van PINT) ontmoet.
in Vlaanderen zijn zo’n 3.000 bierliefhebbers lid van zythos.
Er komen regelmatig nieuwe afdelingen bij.
Geroen.
Geroen, ik ben zeker het meest actieve blog. Er is nog een aantal blogs die veel informatie verzameld. Ik zorg dat ik ook mijn mening geef en bovendien kan je iedere dag weer 3 nieuwe berichten van mij verwachten! Verder is dit blog voor een door bierliefhebbers en hoor ik graag andere favoriete bieren en informatie. Het is leuk dit met andere bierliefhebbers te delen. Alle informatie is welkom op mijn e-mail: [email protected]. Dan maak ik er vanuit jouw naam ook prachtige berichten van!
Onlangs ontmoette ik overigens een van de Zythos bestuursleden in biercafé Take One in Maastricht!