600 bieren bij Mitra Van Bergen in Eindhoven

Er bestaan in Nederland diverse verkooppunten om je speciaal biertje te kopen. Aangezien ik het als bierliefhebber in het begin lastig vond om de goede plekken te vinden, probeer ik de komende weken de speciaalbier verkooppunten iets beter in kaart te brengen. Onder de rubriek bier verkooppunten kan je ze eenvoudig vinden. Uiteraard geef ik ook een duidelijk beeld van het verkooppunt. Mochten er punten ontbreken mail me op [email protected]. Nu eerst Mitra Van Bergen. Een slijterij die me echt wist te verbazen.

Mark en Debby van Bergen zijn met hun slijterij aangesloten bij Mitra. De afgelopen jaren zagen zij hun afzet van speciaal bieren steeds verder groeien. Een reden om hier nog verder in te duiken en echt een specialist te worden. Inmiddels is hun assortiment van de laatste jaren uitgebreid van 200 naar 600 bieren! Je kunt hier echt nagenoeg alles krijgen. En hebben ze het niet, dan bestellen ze het voor je. Je krijgt vanzelf een telefoontje dat het binnen is. Zo heb ik hier een keer Triple Kloat besteld van de Huttekloas brouwerij in het oosten van ons land. Ging allemaal prima. Overigens is het bier niet wat het moest zijn en de brouwerij doet er gewoon niets aan na diverse telefoontjes. Daar kan Van Bergen uiteraard niets aan doen. Verder hebben ze een uitgebreide klantenkring opgebouwd door regelmatig een nieuwsbrief uit te brengen met nieuwe bieren en acties. Ook houden ze hun klanten op de hoogte van bierevenementen en andere biernieuwtjes.

Waar je bij Van Bergen echt voor moet zijn, zijn de Nederlandse bieren en speciale Belgische bieren. Bijvoorbeeld ook de themabieren zoals kerstbieren, paasbieren enzovoort. De Belgische bieren kan je er ook allemaal krijgen. Echter als je echt voor de prijs gaat zijn de Belgische bieren net over de grens bij diverse bierschuren wel iets goedkoper. Uiteraard is het ook weer verder rijden en kost het tijd en moeite. Bovendien krijg je daar uiteraard niet zo’n goed advies . Voor meer informatie over Mitra Van Bergen kijk op http://www.mitravanbergen.nl/

Lees ook:Kerstbierweek op bier.blog.nl
Lees ook:Wie wordt de eerste Eindhovense brouwerij?
Lees ook:06-10-’13: Eindhovens Bierfestival
Lees ook:Nieuwe Trappistenbier Zundert compleet uitverkocht
Lees ook:Bier met etiket Vught komt uit België

5 reacties op “600 bieren bij Mitra Van Bergen in Eindhoven

  1. Alexander

   Ik zou eens op de grote kromme elleboog gaan kijken.

     /   Beantwoorden  / 
 1. Hans

  Ik wil het toch wat nuanceren. Ben al regelmatig bij deze Mitra’s geweest en vriendelijkheid is toch niet vanzelfsprekend. Verder laten ze je maar wat rondkijken en wanneer je een vraag hebt over een bepaald soort bier en de smaak heeft men hier geen antwoord op.
  Verder altijd gedoe over de Pint-kortingspas.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Erg vreemd. Mark is enorm enthousiast over bier en weet veel. En tja, de één vindt het prettig als iemand komt vragen of je geholpen wilt worden en de ander wordt daar kriegel van. Ik heb al die keren nog nooit één keer een probleem gehad met mijn PINT-kortingspas. Maar misschien ben ik ook niet anoniem genoeg natuurlijk….

     /   Beantwoorden  / 
 2. Joyce

  Dacht dat alle Mitra’s hetzelfde assortiment verkochten, maar dat is blijkbaar gelukkig niet zo… binnenkort toch maar eens elders gaan kijken, bedankt voor de tip!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.