Warm bier in koude dagen

Terwijl de schaatskoorts weer langzaam op gang komt en het besef ontstaat dat de winter nu echt begonnen is, ben ik op zoek gegaan naar het biertje dat je echt warmte geeft. Uiteraard onmogelijk om daar al mee te beginnen als je ‘s morgens klappertandend de auto staat te krabben maar toch. Gluhwein is het bekende warme wijn. Als bierliefhebber wil je uiteraard geen gluhwein maar bier. Echter warm bier, zeg heet bier, heeft bij mij nog niet direct een positieve associatie. Wie heeft hier ervaring mee? Hier en daar zie ik wel eens wat recepten voor warm bier.  Voorbeelden van ‘gluhbier’ is een Irish koffie met in plaats van whiskey een Chimay blauw. Ook de Gluhkriek komt naar voren en met de bruine ultra noël kan je een warme staaf in het bier zetten waarbij de suiker carameliseerd. Erg leuk om een keer uit te proberen. Verder vond ik een recept om warm bier te maken. Eigenlijk gooi je allerlei ingrediënten bij bestaand bier. Van eieren tot kruidnagels. mmm of dat nu lekker is? Zijn er nog meer tips? Als het nou echt gaat vriezen ga ik een koek en zopie tent opstellen met warm bier. Lijkt me een hele leuke uitdaging!

Lees ook:Foutje in Heineken commercial Legendary Football?
Lees ook:Verslag Beerpassieweekend Antwerpen
Lees ook:Brouwers: meer Sinterklaasbier a.u.b.
Lees ook:Geen leukere vrouwenvakantie dan een biervakantie
Lees ook:Is Indonesië klaar voor Guinness zero?

Eén reactie op “Warm bier in koude dagen

  1. Jagoda

    Bier warm maken. niet laten koken. meet een paar lepeltjes honing erbij. heerlijk in de koude dagen :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.