’1410′ een blijvertje voor Purmerend?

In 2010 bestaat Purmerend 600 jaar. Een reden om een speciaal biertje op de markt te brengen. Het speciale bier zal gedurende tenminste een jaar verkrijgbaar zijn bij inmiddels al minimaal 16 cafés in Purmerend. SNAB, Stichting Noord-Hollandse Alternatieve Brouwers, heeft het bier ontwikkeld. Het bier zal het vast en zeker goed doen. Het is een uitstekend moment om nu een regionaal, lokaal bier op de markt te brengen. Het lijkt me bijzonder maar toch een doordrinkbier. Dat doet het altijd goed!

Burgemeester Bijl heeft in café Lansdael uit handen van de grondlegger van Purmerend, Willem Eggert, het eerste 1410 biertje gekregen. Ze hopen op een geweldig succes en er ook na het eerste jaar een nieuw biertje op de markt bij te hebben net als Jopen voor Haarlem.

Het bier heeft een amberkleur, is ongepasteuriseerd en bovengistende Belgische ale. Kwa smaak fruitig met toch een bittertje. Het alcoholpercentage is slechts 5,5 procent! Inmiddels is er 4.000 liter gebrouwen van de 1410! Het bier is op de tap verkrijgbaar in Cafe Aad de Wolf, Concordia, De Beukenkamp, De Bonte Koe, De Heeren, Eetcafé De Balustrade, Het Barbecuehuis, Het Cafe, Hotel Spijkerman, Proeflokaal Bakker, Restaurant Gachita, Restaurant Jo & Co. Bij slijterijen De Druiventuin en Mitra Purmerend is het bier op fles te koop.
Bron: Proost Magazine

Lees ook:Purmerends bier 1410 valt in de smaak
Lees ook:29-01-’12: Bierfestival Purmerend
Lees ook:Witkap Pater Tripel: Een lichtere tripel
Lees ook:Double Enghien: blond fris lichtbitter biertje
Lees ook:D’n Ossekop van Muifelbrouwerij op de markt

2 reacties op “’1410′ een blijvertje voor Purmerend?

 1. Nancy

  De Burgemeester van Purmerend heet DON BIJL

  Slordig dat dit niet juist staat beschreven in het verder goede stuk.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Fiona de Lange

  Yesss… weer een oplettende lezer ;-) !

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.