Leffe Brune: erg populair

Wellicht dat het jullie is opgevallen dat er tot nu toe geen enkel Leffe bier op mijn blog stond. Terwijl uiteraard Leffe een van de populaire en zeker het bekendste Belgische abdijbier is. Leffe was ook een van de eerste speciaal bieren die ik dronk. Al heel gauw vond ik de kruidige droogheid als nasmaak in het bier niet prettig. In mijn zoektocht naar lekkere speciaalbieren is dit bier daarom snel naar de achtergrond geraakt.

Onterecht denk ik nu. Je merkt toch dat je smaak gaat veranderen als je bier drinkt. Onlangs dronk ik weer een Leffe en moest toch concluderen dat de smaak toch veel minder kruidig was dan in mijn hoofd was blijven hangen. Nu vond ik de kruidige smaak zelfs een goede toevoeging aangezien het wat voller van smaak werd. Een heerlijk bier met veelzijdige smaak en een alcoholpercentage van 6,5 procent. Heerlijk bij stevige winterkost!

Leffe Brune is van de vier soorten Leffe-bieren de meeste populaire. Een krachtige brown ale, waarbij ik er in mijn zoektocht naar Engelse bieren ben achtergekomen dat dit hetzelfde is als amber! Ha ha. Het heeft een rijke aroma door caramel, een vleugje chocolade en donker fruit. De nasmaak is zeker een beetje zoet met een tikkeltje kruiden. De ale is geen product uit een klooster maar ontstaan door een zakelijke overeenkomst. Het bier wordt onder licentie gebrouwen waarbij de opbrengst gedeeld wordt met het klooster. Het eerste Leffe biertje werd ooit gebrouwen in de Abbaye Notre-Dame de Leffe in 1152 in Dinant. Tegenwoordig komt het Leffe Brune uit de brouwketels van Ab InBEV.

Speciaal voor deze tijd heeft Leffe ook een Christmas biertje! De website van Leffe is overigens erg leuk en dynamisch om te bekijken! www.leffe.be.

Lees ook:De Koninck: Antwerpse Bolleke
Lees ook:De Zeezuiper
Lees ook:Jessenhofke: een biologisch biertje
Lees ook:Orval: misschien toch nog proberen?
Lees ook:Leffe komt met fruitig seizoensbier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.