Kronenbourg: herinnering aan wintersport

Aangezien het hier behoorlijk winters is en het sneeuwdek behoorlijk aangroeit dacht ik aan een biertje dat bij mij de winter oproept. Erg vreemd natuurlijk dat het Kronenbourg is. Het is een traditionele lager echter met een lange rijping. Het bier heeft daarom een donkergele kleur. Een Franse pils die bij mij de herinnering oproept aan de wintersport in de Franse Alpen. Na een dag actief bezig zijn in de sneeuw stond er altijd een Kronenbourg 1664 op je te wachten. Volgens mij was deze brouwer een van de eerste die de zelfafdraaiende dopjes gebruikte.  

Het bier heeft een alcoholpercentage van 5,9% en heeft door de langere rijping een aroma van hopbloemen, mout met bloemige gist, met een vleugje pruimen, honing en abrikozen. Het bier heeft echt een zoetige smaak. Ik vind dit bier echt heel lekker voor een pils. ehh lekkerder dan de Nederlandse pilsen. Het heeft vooral een zoetige smaak met een heel klein bittertje.  Het bier is vernoemd naar de wijk Cronenbourg in Straatsbourg. Kronenbourg is de grootste brouwer van Frankrijk met een jaarlijkse productie rond de 8,5 miljoen hectoliter. Inmiddels is de megabrouwer een onderdeel van Scottish & Newcastle. Resumerend is dit een pils waar mijn hard wel iets sneller van gaat kloppen!

Lees ook:Palm bier: mooie brug naar speciaalbier
Lees ook:Val-Dieu
Lees ook:12-10 t/m 14-10: De Bokkentocht van Wijk aan Zee
Lees ook:Flying Dog Raging Bitch: op en top verrassing
Lees ook:Advertentie Kronenbourg 1664 misleidend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.