Bush Noël: de kerstsfeer komt van binnenuit

Tijdens de kerstdagen kan een heerlijk kerstbiertje uiteraard niet ontbreken. De winter- en kerstbieren geven een warm gevoel. Het zijn echt bijzondere bieren en anders dan anders. Eén van mijn favorieten is toch wel de Bush Noël. Alleen al van het kerstetiket raak je in de kerststemming.

Het is het sterkste kerstbier van België met maar liefst 12% alcohol. Dit zorgt er direct voor dat het echt een vol en krachtig biertje is. Toch proef je de alcohol niet. Dit echte kerstbier heeft de rode amberkleur en een volle smaak door de veel gesuikerde (karamel) mout en het rijpen in extra hopbladeren. Het bier, gefilterd en met een hoge gisting, werd voor het eerst gebrouwen in 1991 om te voldoen aan de vraag naar een gezelligheidsbiertje rondom de jaarwisseling. Een biertje dat tijdens de kerstdagen een absolute must is.

Lees ook:Wat maakt bier een kerstbier?
Lees ook:St. Feuillien Cuvee Noël ABT bier december
Lees ook:Stille Nacht een prachtig kerstbier
Lees ook:Orval: misschien toch nog proberen?
Lees ook:Gouden Carolus Christmas: buitenaards goed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.