Affligem Tripel: een krachtig bier

De tripel is mijn favoriete biersoort! Ik maak er danook een sport van om, naast uiteraard ook andersoortige bieren, zoveel mogelijk tripels te proberen die er zijn. De Affligem tripel is geen tripel die je zo even probeert. Ook is het absoluut geen tripel die je even snel wegklokt. Als je op zoek bent naar een krachtig bier, behoort deze daar zeker toe.

In 2006 won deze tripel de World Beer Cup Award. Het bier heeft een dikke schuimkraag, een aroma met geur en een sterke naar Whiskey smakende afdronk. Dat maakt het bier uiteraard ook krachtig en eigenlijk een beetje robuust van smaak. Het bier met hoge gisting heeft een gouden kleur en een alcoholpercentage van 8,5%!  Wat mij bij dit bier achterblijft is met name de bitterheid. Ik proef wel wat zoets, echter het laat vooral een bittere nasmaak achter. Sinds 1970 brouwt de brouwerij van Affligem dit bier waarbij het gebaseerd is op een receptuur dat stamt uit de vroegere tijden. Een complexe tripel en erg lekker als je op zoek bent naar een krachtig bier.

Lees ook:Affligem blond: iets steviger dan pils
Lees ook:Lamoral Degmont: Een tripel als pils
Lees ook:Hopus: krachtig bitter en trendy presentatie
Lees ook:Corsendonk Pater: een krachtig lichtbitter abdijbier
Lees ook:Chimay tripel: als je van een bittertje houdt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.