Back from the states

Wellicht dat jullie het gemerkt hebben, ik was namelijk op vakantie! Voor het eerst in mijn leven in de VS geweest! Zat precies in de lucht toen al die ellende met vlucht naar Detroit gebeurde. Gelukkig niet in het vliegtuig waar ik in zat. Wel werd ik bij de douane helemaal doorgelicht. Iets dat normaal uiteraard ook gebeurd…. Ik had me verheugd op vele bijzondere bieren in de States. Echter ik zat waarschijnlijk op de verkeerde plek!

Ja, Miami Beach, Florida…. daar dronken ze alleen maar cocktails. Ik heb echt mijn ogen uitgekeken! Sowieso, want daar zijn ze echt apart. En nee, ik zat niet aan de stranden. Die hotels waren ons echt veel te duur rond kerst en oud & nieuw! Met veel plezier liep ik diverse supermarkten en drankwinkels binnen om het bierarrangement te bekijken. Kwam een beetje bedrogen uit. En ik geloof dat dit zeker aan de lokale markt ligt. Veel latino’s en die drinken vooral rum, dit was er dus in overvloed. En de laat ik zeggen, veelal rijkere toeristen in Miami Beach dronken vooral cocktails. Een ding is mij duidelijk geworden: al die light bieren zijn daar serieus echt een hype!! Amerikanen die bier drinken, drinken veelal light bier of  Budweiser uiteraard. De supermarkt staat er vol mee. Ik heb flesjes Amstel Light gezien die ik nog nooit was tegengekomen. Geloof me er is meer light bier te krijgen dan andere bieren.

Uiteraard heel veel ales geproefd. Ondanks dat het niet mijn smaak is, over het algemeen toch erg bitter, ben ik het blijven proberen. Er is een Amerikaans bier dat wel mijn smaak was, daarover later vandaag meer!

Lees ook:‘Light’ bier: nieuwe trend?
Lees ook:Shock Top voor mij een winnaar!
Lees ook:De top 50 slechtste bieren ter wereld
Lees ook:Het biertje van…. Barack Obama
Lees ook:Burger King lanceert ‘burger concept’ met bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.