Shock Top voor mij een winnaar!

Ik heb vele bieren geproefd in Amerika, met name diverse ales. Voor mij persoonlijk iets te bitter. Samuel Adams Ale bijvoorbeeld, niet mijn stijl. Een echte winnaar vond ik de Shock Top. Uiteraard werkt het weer in Miami ook mee dus staat je hoofd meer naar een heerlijk witbier. Ben erg benieuwd hoe het bier smaakt als ik ‘m nu in mijn eigen omgeving zou drinken. Maar toch…

In ieder geval in Miami Beach was het erg lastig om een zwaarder bier te vinden. En met zwaarder bedoel ik een hoger alcoholpercentage. De imperial stouts stonden in ieder geval nergens op de drankenkaart en waren ook niet in de supermarkt terug te vinden. De Shock Top vond ik in ieder geval erg lekker. Zacht van smaak en ook zoetig witbier. Het bier heeft een volle diverse smaak. Iets dat ik eigenlijk in de ales niet terugvond. Iets dat overigens wel een beetje kenmerkend is voor de ale.

De Shock Top was fris van smaak met sinaasappel en wat kruiden, koriander. De sinaasappelsmaak zat er bij mij dubbel in aangezien ze in het bier ook een stukje verse sinaasappel deden. Dit maakte het heerlijk. Het bier bevat diverse hoppen waaronder een geïmporteerde. Deze echte shocker bevat 5,2 procent alcohol. Het is niet voor niets dat ik de smaak zo lekker vond… Dit bier heeft al een gouden en bronzen medaille gewonnen in de categorie ‘Belgian White’ op het North American Beer Award. Het bier wordt gebrouwen door Anheuser-Busch Companies.

Lees ook:Celis White: de betere Hoegaarden
Lees ook:Bier proeven: Adriaan Witbier
Lees ook:Back from the states
Lees ook:Gordon Finest Scotch: niet bitter
Lees ook:Affligem blond: iets steviger dan pils

3 reacties op “Shock Top voor mij een winnaar!

 1. wim

  voor onze bier avond in februarie
  zoek ik info over amerikaanse bieren
  liefst proef materiaal maar ook flyers
  enz

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rick Kempen, Bier&Co

   Wim – stuur een mailtje naar twitter at bierenco punt nl en we zullen je helemaal verwennen voor de Amerikaanse avond! A propos: in Grunn?

     /   Beantwoorden  / 
 2. Llanirev

  Goedeavond,

  Heeft u enig idee of Shock Top ook in NL te bestellen is of verkrijgbaar bij een winkel in oost-brabant danwel Noord-Limburg?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.