Palm bier: mooie brug naar speciaalbier

Palm bier is afkomstig van de Belgische Palm brouwerij die overigens ook sinds 1998 eigenaar is van brouwerij Rodenbach. Het is een bier dat volgens mij in Nederland als een van de eerste speciaalbieren in diverse cafés verkrijgbaar was. Oftewel we maakten al vroeg kennis met dit bier. Inmiddels is het arsenaal speciaalbieren uiteraard behoorlijk uitgebreid. Daarbij heb ik het idee dat Palm wat op de achtergrond is geraakt.

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het ook niet echt als speciaalbier zag. Bij het vragen in een café naar de beschikbare speciaalbieren laat ik Palm links liggen. Niet omdat het niet lekker is, echter er zijn gewoonweg zoveel andere prachtige bieren. Toch is het een mooie toegang en opstap naar het drinken van speciaalbieren.

Het is absoluut anders dan het gewone pils dat al begint bij de amberkleur. Het beschikt over wat kruiden en is een bier van hoge gisting. Het bier heeft een alcoholpercentage van 5% waardoor het makkelijk drinkbaar is. Er is gebruikgemaakt van lichte hoppen en hoge gisting waardoor een zoetige smaak de boventoon voert. Uiteraard is een bittertje wel te proeven. Palm bier wordt gebrouwen volgens de infusiemethode. Tot slot heeft dit bier de erkenning Vlaams Streekproduct.

Lees ook:Palm Sauvin introductie in Nederlandse horeca
Lees ook:Brouwerij Palm wil Europese erkenning
Lees ook:Palm Dobbel: hét kerstbier?
Lees ook:Palm introduceert nieuw bier
Lees ook:Kwaremont Blond: Verrassend kruidig

6 reacties op “Palm bier: mooie brug naar speciaalbier

 1. Dennis

  Helemaal met je eens. Het is een makkelijk drinkbaar speciaalbiertje dat iedereen wel lust. Denk echter wel dat de meeste mensen naast de pilsners wel eens deze of een Hoegaarden op hebben, zonder dat ze überhaubt in de gaten hebben dat ze met een speciaalbier te maken hebben.

    /   Beantwoorden  / 
 2. bAVkito

  Moreeke van Bavaria is een leuk alternatief

    /   Beantwoorden  / 
 3. Dennis

  Of anders een Koninck of Sjoes. Eigenlijk zijn alle ambers wel goede bruggen naar speciaalbier. Maar Palm is (gelukkig) wel vaker te verkrijgen in het café.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Jac Wezenbeek

  Fiona,

  Zier er goed uit!!
  Mocht er nieuws zijn vanuit het Zuiden, zal ik het zeker laten horen.

  Veel succes

  Jac Wezenbeek

    /   Beantwoorden  / 
 5. frank ligt

  ik ben een echte palmdrinker.
  Nu gebeurt het dat ik in mijn stamcafetje kom, en er is nog geen
  palm bier uit het vat geschonken. dus ik ben de eerste.
  de eerste palmpjes zijn dan toch heel anders en ik word er zelfs een beetje beroerd van.
  Wat is hier de oorzaak van?
  Kun u mij dit uitleggen.
  Vr.gr.
  F.Ligt

    /   Beantwoorden  / 
  1. Mark

   Dat is een bekend probleem. Meestal ligt het aan slecht gespoelde leidingen en smaakt het bier een beetje boterig (chemische naam: diacetyl). Na een aantal glazen is de leiding weer doorgespoeld en smaakt het bier weer OK.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.