Heineken sluit Mexicaanse brouwer in de armen

De geruchten gonsde al langer dat Heineken de opties aan het bekijken was om de Mexicaanse bierbrouwer Femsa over te nemen. Vanmorgen bracht Heineken het nieuws naar buiten dat de overname die gefinancierd wordt door middel van een aandelenruil definitief wordt.

De overname van Femsa kost 3,8 miljoen euro dat gefinancierd wordt met 86 miljoen nieuwe aandelen. Het is voor het eerst sinds 1968 dat Heineken een aandelenuitgifte doet om een overname te financieren. Met het in de armen sluiten van Femsa heeft Heineken een sterke positie in Zuid-Amerika en de gehele Amerikaanse markt. Voor Femsa is Amerika namelijk het belangrijkste exportland.

Met de ruil krijgt Femsa 20% belang in Heineken Group en mag bovendien twee commissarissen leveren. De overname zal naar verwachting 150 miljoen euro aan schaalvoordelen opleveren en in zes jaar zijn terugverdiend. De integratie van Femsa zorgt weer voor een behoorlijke bestuurlijke investering. De overnames blijven maar doorgaan. Zo hebben de grote brouwconcerns wereldwijd straks 75% van de biermarkt in handen. Hopelijk vinden ze nog tijd om te innoveren. Erg belangrijk in de huidige tijd. Stem op de poll (rechtsonder op de pagina) wie jij denkt dat de grote winnaar wordt van 2010!

Lees ook:Heineken boekt betere resultaten dan verwacht
Lees ook:Heineken koopt twee Ethiopische brouwerijen
Lees ook:Strategie Heineken effectief in afnemende biermarkt
Lees ook:Femsa zorgt bij Heineken voor goed kwartaal
Lees ook:Mexicaanse griep speelt niet voor Heineken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.