Bier in ruil voor bloed

Dit bericht is echt bizar. Om de aandacht op bloeddonatie te vestigen geven ze in Amerika bier in ruil voor bloed. Wat ik me nu afvraag; hoe gezond is deze actie? Ze moedigen de mensen lekker aan om bier te drinken. Dan krijg je toch weer een ander probleem?

De actie is in ieder geval een razend succes en wordt nu ook in andere plaatsen ingevoerd. Iedere keer als er bloed is afgenomen krijg je een bon uitgereikt die recht geeft op een biertje in een aantal kroegen en restaurants. Er wordt dan wel bijverteld dat ze minimaal vier uur na de bloedafname geen bier mogen drinken.

Wie zou zich daar nu aan houden als ze zo’n heerlijke bierwaardebon in handen hebben. De aandacht voor bloeddonatie hebben ze hier duidelijk wel mee gekregen! Dus daarmee is de actie geslaagd. Ik vraag me af of zoiets in Nederland doorgang zou kunnen vinden. Volgens mij zijn we daarin toch een stuk conservatiever.¬†

Lees ook:Bloed geven en bier krijgen
Lees ook:Sneller dronken door de wintersportzon?
Lees ook:Bier voor bloed of nieuwe PR?
Lees ook:Bieractie top drie week 36
Lees ook:Bieroplichting in Amsterdam

0 reacties op “Bier in ruil voor bloed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.