Prominent Oijen bier van de maand bij ABT

De nieuwe maand is weer aangebroken en dat betekent weer een nieuw bier op de tap bij de ABT-cafés (Alliantie van Bier Tapperijen). Dit keer een bijzonder ambachtelijk bier, Prominent Oijen, van de Nederlandse kleine brouwer Oijen.

Brouwerij Oijen die het bier van de maand levert is gevestigd in een oude koeienstal in het buitengebied van de gemeente Lith, vlakbij Oss. Brouwer PietKees Roeland is vanuit een hobby uitgegroeid tot een kleine brouwerij. Zijn bier wordt nog ambachtelijk gebrouwen, dit betekent zonder toevoegingen van geur-, kleur en smaakstoffen en met open brouwketels. Dit betekent dat de veiligheidsvoorschriften tijdens het brouwen erg streng zijn om infecties te voorkomen. Dit brouwproces wordt nog maar door enkele brouwers toegepast zoals ook Christoffelbier. Naast het brouwen heeft Oijen ook een proeflokaal en worden diverse activiteiten georganiseerd. Meer informatie is te vinden op www.speciaalbierbrouwerij.nl.

Het bier van de maand, de Prominent, is een donker bier met een alcoholpercentage van 8,2%. Tijdens het brouwen worden diverse fruitsoorten op verschillende momenten in het brouwstadia toegevoegd. Verder is het bier gebrouwen met de hopsoorten Challenger en Hallertauer Perle. Dit zorgt voor de bitterheid en een mooi aroma. De een proeft vooral het fruitachtige en de ander het hopbitterheid. Ik ben heel erg benieuwd!

Lees ook:Brouwerij Oijen lanceert ‘Prominent Oss’ bij kunst
Lees ook:Speciaalbierbrouwerij Oijen lanceert nieuwe bierlijn
Lees ook:Volkel krijgt dorpsbier
Lees ook:Christoffel Nobel bier van de maand bij ABT-cafés
Lees ook:Nieuw ABT-bier van de maand: Amarillo Sun

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.