Dos Equis: een verrassend Mexicaans bier

Na de aankoop van Femsa door Heineken was ik eens benieuwd naar de bieren die er nu bij het bierassortiment van Heineken bijkomen. Een daarvan is de Mexicaans amber Dos Equis. Ik had eigenlijk een slap bier verwacht. Waarom weet ik niet, dat was gewoon mijn perceptie. Ik bleek het mis te hebben… Alhoewel het marktaandeel van de amber bieren momenteel wat terugloopt is er voor deze Mexicaanse amber wellicht een nieuwe markt. Het probleem van de amber bieren zit ‘m misschien wel in het punt dat het van alles net niets is. Echter als je een pils-smaak verwacht kan een amber bier echt heel verrassend zijn. Tenminste de Dos Equis wel. Ik vond de smaak niet slap maar redelijk vol. Er zat een soort Mexicaanse passie in verstopt. Niet dat het nu vergelijkbaar is met de topbieren. En dat is misschien de fout die Dos Equis maakt. Een high-end bier. Dan valt ‘t waarschijnlijk tegen.

Voor een doorgaand bier waarbij je niet gewoon pils wilt maar net iets anders is dit echt een aanrader. Het alcoholpercentage is niet op het flesje terug te vinden maar zou ongeveer 4,5% moeten zijn. Vergelijkbaar met de Mexicaanse Corona dus. In de smaak vind je ook iets van caramel terug. Uit de reclames, zie hieronder van YouTube, is duidelijk te zien dat het als een top bier gepositioneerd wordt. Ik heb even op internet gezocht. Je kunt dit bier krijgen via diverse avondwinkels die staan op de website www.usnightshops.com.

Lees ook:Heineken pakt marktaandeel terug met bier Dos Equis
Lees ook:Live verslag: 50% is echt GEEN Heineken
Lees ook:Heineken VS haalt flesjes terug
Lees ook:Corona nu officieel Belgisch
Lees ook:Heineken marketing slaat in V.S. niet aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.