Slaapmutske Tripel: fris bitter bier

Ik was erg benieuwd of je van dit Slaapmutske ook echt slaap krijgt. Als je er genoeg van drinkt zeker maar dat heb ik uiteraard niet gedaan. Genieten van het bier is mijn motto. Het is een frisse, citrusachtige, met appel / citroen, smaak. Dat laatste maakt het bier ook fris natuurlijk. Voor mij geen Slaapmutske! Het heeft zoals de meeste tripels een alcoholpercentage van circa 8%, om precies te zijn heeft deze tripel 8,1 procent alcohol. Door het frisse karakter is het naar mijn idee geen slaapmutsje. Ik leef er juist weer van op. Het aroma is vol, redelijk droog van smaak met een bittere nasmaak. Het is nog niet wrang maar zit er naar mijn smaak iets tegenaan. In dit goudkleurige bier proef je bovendien het mout en een redelijk krachtige alcoholsmaak. Het is niet zo dat het bittere de alcoholsmaak in dit bier verdoezeld. Kortom, een fris bitter bier, zeker niet zoet en naar mijn idee heerlijk om juist ‘s middags in de namiddag te drinken of bij een zware maaltijd. Het bier is afkomstig van brouwerij het Slaapmutske uit Melle, België.

Lees ook:Slaapmutske dry-hopped: fris doordrinkbier
Lees ook:Saison Voisin: fris bier waaraan iets ontbreekt
Lees ook:Urthel Tripel: Een warme sterke tripel
Lees ook:Het Kapittel Prior: pittig, fris bier
Lees ook:Waterloo Double Dark: ‘rustig’ bier

0 reacties op “Slaapmutske Tripel: fris bitter bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.