Lijst met beste bieren ter wereld 2010

Aan de hand van bierbeoordelingen van bierliefhebbers over de hele wereld heeft RateBeer haar nieuwe best of 2010 samengesteld. Dit is niet alleen voor bieren maar ook de ranking over brouwers, bars en cafés. 2.47 miljoen reviews zijn er gegeven over 110.000 bieren 9680 brouwers wereldwijd. De 5 biertop rankers hebben samen ruim 12.000 bieren beoordeeld. De broeders van Westvleteren zijn vast weer blij . Ze staan met de Westvleteren 12 weer op nummer 1.

Verder valt mij op dat er heel veel imperial stouts in de top tien staan. Een ware trend te noemen naar mijn idee! Verder toch leuk dat de Rochefort 10 op nummer 10 staat. Ook een heerlijk bier. Verder is de lijst ook per bierstijl opgesteld. De lijst met de beste brouwers van de wereld had ik enige weken geleden al op mijn blog gezet. Brouwerij De Molen had hierin immers de 10 plek verworven. Westvleteren komt hierin overigens op de 12e plek, ook achter de Struise brouwers die het heerlijke Pannepot brouwen. Dit is in Nederland best moeilijk verkrijgbaar mede dankzij de grote export naar Amerika. Dit zie je dus ook terug in de ranking waarin Pannepot en Struise Brouwers hoog eindigen.

Lees ook:Het beste bier van de wereld komt uit België, de 100 beste bieren volgens Ratebeer
Lees ook:Nederlandse brouwerij in top 10 van de wereld
Lees ook:Westvleteren 12 opnieuw beste bier ter wereld
Lees ook:Westvleteren XII opnieuw beste bier ter wereld
Lees ook:Nieuw beste bier ter wereld

2 reacties op “Lijst met beste bieren ter wereld 2010

 1. bor

  >> Gratis bier en braatworst in Den Haag

  dit ziet er niet goed uit.
  het duitse woord is ‘Bratwurst’
  het nederlandse woord is ‘braadworst’

  ‘braatworst’ bestond tot dusver nog niet. ;-)

    /   Beantwoorden  / 
 2. Fiona de Lange

  Ik ben altijd op zoek naar nieuwe woorden ;-)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.