Steeds meer vrouwen drinken speciaalbier

Terwijl het in België heel normaal is dat de vrouw speciaalbier drinkt is het in Nederland nog steeds wat vreemd en onwennig. Ook de brouwerijen moeten hier toch zeker nog aan wennen. In 2004 brak de speciaalbiermarkt voor vrouwen open met het rosébier. Diverse merken brachten dit nieuwe bier op de markt. Het sloeg een brug tussen wijn en bier. Het rosébier zou iets goeds gebracht kunnen hebben echter de biermarkt moet stoppen met de gedachte dat vrouwen alleen rosébier willen.

Volgens bestuurslid van de alliantie van biertapperijen, Cor Hooymaayers, die ook eigenaar is van café De Beurs in Oosterhout drinkt nu een op de vijf a zes vrouwen speciaalbier. In tegenstelling tot vroeger toen een op de tien zich hieraan waagde. Vooral de verpakking en de presentatie van de bieren zorgt ervoor dat de vrouw van wijn naar bier overstapt. Verder speelt de diversiteit van het aanbod van speciaalbier, de constante kwaliteit en een eigen bewuste keuze een belangrijke rol.

Apart dat Henri Reuchlin nu werkzaam bij het bierburo niet zo overtuigd is van de enorme toename. Hij geeft aan dat de vrouw steeds meer speciaalbier drinkt echter niet veel… mmm is het nu wel of niet een toename. Er is een klein onderzoek gedaan naar de keuze van speciaalbier in verschillende leeftijdscategorieën en tussen man en vrouw. Duidelijk is dat 38% van de vrouwen nog steeds rosébier drinkt. 30% drinkt witbier en 22% trappisten/abdijbier. Er zijn nog heel wat andere bierstijlen.. die zijn gemakshalve achterwege gelaten denk ik? Verder is duidelijk dat er een flinke toename is in het percentage dat trappisten/abdijbier drinkt naarmate de leeftijd ouder wordt. Niet heel verrassend natuurlijk.

Cor Hooymakers, ABT-bestuurslid, geeft aanvullend nog aan dat als er een groep vrouwen meedoet met een proeverij, ze na afloop aangeven dat er een wereld voor de vrouwen open is gegaan. Als we dat nu eens vasthouden… en door alle exploitanten van speciaalbier verder gaan uitbouwen dan weet ik zeker dat het aantal vrouwen dat speciaalbier drinkt explosief gaat groeien!

Bron: Proostmagazine en bierblad.

Lees ook:Populariteit bier en wijn bij Amerikaan bijna gelijk
Lees ook:Toename van Belgisch bierdrinkende vrouwen
Lees ook:Wijntje voor vrouwen is vloeken!
Lees ook:Vrouwen drinken meer in de zomer
Lees ook:Ouderen drinken meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.