Forestinne Ambrosia: er mist iets

forestinne ambrosiaDe Forestinne Ambrosia is van de Caracole brouwerij, een donkere amber. Aan deze brouwerij heb ik een keer een bezoek gebracht. Een kleine knusse brouwerij met een aantal oude tradities die in stand zijn gebleven. Ik vond dit bier van alles wat hebben en daardoor niet heel bijzonder. Er mist voor mijn gevoel iets.

 

Het bier heeft een fruitige, zoete smaak. Je proeft appel, kersen en sinaasappel waarbij het zuur van de appel net iets krachtiger is. Ook is zeker een caramelsmaak te proeven. Na het doorslikken van het bier proef je zeker ook een zuur, bittere nasmaak. Dit blijft nog best lang hangen. Zelf vond ik het een vrij vlak bier. Je mist ergens de kracht in het bier. Het heeft een alcoholpercentage van 7,5 procent. Het bier drinkt wel makkelijk weg. De Forestinne Mysteria vind ik zeker veel beter.

Lees ook:Bier proeven moet je trainen
Lees ook:Slaapmutske Tripel: fris bitter bier
Lees ook:Het Kapittel Prior: pittig, fris bier
Lees ook:Lamoral Degmont: Een tripel als pils
Lees ook:Bier proeven: Saison Dupont

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.