Saison Voisin: fris bier waaraan iets ontbreekt

saison_voisin_casierTijdens een bierproefavond heb ik dit bier blind geproefd. Raden deed ik het niet ;-) . Echt onder de indruk was ik ook niet. Het goudblonde bier voor mij ook wel amber is door brasserie des Géants speciaal als tweede bier gepresenteerd ter gelegenheid van de Ducasse Saint-Christophe te Flobecq op 21 juli 2001. Het is een hoppig bier met een klein beetje mout.

Het bier is helder van kleur en heeft in de hoofdsmaak een klein zoetje maar zeker de bittere smaak proef je goed. Het zoete wordt door het bittere helemaal naar de achtergrond gedrukt. In de nasmaak zwakt dit iets af echter het blijft een klein zoetje met een bittere afdronk. Toch vond ik ‘m niet krachtig of fris. Ook proefde je duidelijk een ijzersmaak. Het alcoholpercentage is slechts 5%.

De Saison is een hoge gister en gist bovendien na op fles. Saison Voisin is een typisch Henegouws bier. Oorspronkelijk was het bier een dorstlessende drank van de seizoenarbeiders die op de velden kwamen werken. De bittere afdronk zorgt hier wel voor. Echter voor mijn gevoel is het alcoholpercentage of een ander element te zwak waardoor de smaak net niet wordt afgemaakt. Meer informatie over de Brasserie is te vinden op http://www.brasseriedesgeants.com/saison_voisin_nl.php.

Lees ook:Bier proeven: Saison Dupont
Lees ook:Bierproef: Bitter Sweet Symphony
Lees ook:Saison Dupont: een bittere dorstlesser
Lees ook:Hertenheer: smaakvol bitter blond bier
Lees ook:Flying Dog Raging Bitch: op en top verrassing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.