Heerlijk gerecht bij ABT-bier van de maand

NobelAangezien Christoffel Nobel deze maand het ABT-bier van de maand is uiteraard aandacht voor een gerecht dat heerlijk is bij dit bier. Een ovenschotel van zalmfilet, wortel, doperwten en uiteraard de Nobel. Mocht je overigens zelf ook tips hebben voor koken met bier… laat anderen vooral ook meegenieten!

Ovenschotel van zalmfilet, wortel, doperwten en Nobel Bramling Cross

Ingrediënten voor vier personen:
500 gram zalmfilet
2 sjalotjes
250 gram winterwortel
200 gram doperwten, diepvries of pot
400 gram aardappelpuree
3 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
1,5 dl visbouillon
8 eetlepels Nobel Bramling Cross van brouwerij St. Christoffel
2 eetlepels fijngeknipte bladselderij
peper uit de molen en zout naar smaak 

Bereidingswijze:

De oven op 200 graden Celsius voorverwarmen. Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Wortelen schrapen, in blokjes snijden en beetgaar koken. Doperwten uit de diepvries ontdooien.  Zalmfilet in gelijkmatige plakjes snijden en met weinig zout bestrooien. Olie in een wok of  koekenpan verwarmen en de plakjes zalmfilet roerbakken. Stukjes sjalot toevoegen en verder roerbakken. Vervolgens bouillon, bier en fijngeknipte bladselderij erdoor roeren en 3 minuten goed verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout. Dit mengsel met blokjes wortel en doperwten over de bodem van een vuurvaste ovenschaal verdelen en met aardappelpuree afdekken. De ovenstand op 180 graden Celsius zetten en de ovenschaal gedurende 15 minuten  in het midden van de oven plaatsen. Zo warm mogelijk serveren, vergezeld van een goed gekoeld glas Nobel Bramling Cross van brouwerij St. Christoffel in Roermond.

Bron: Han Hidalgo www.biercuisine.nl

Lees ook:Zalmfilet bij ABT-bier van de maand
Lees ook:Dry Hopped Christoffel Nobel weer verkrijgbaar
Lees ook:Bierrecept: pasta met La Gauloise amber
Lees ook:ABT-gerecht: Heekfilet met knoflook- en amandelsaus
Lees ook:Pasta met zalmfilet, preiringetjes en Trinitas Tripel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.