Familiebrouwerijen lanceren opnieuw ‘Smaak van Echt’

De vier Nederlandse familiebrouwerijen Alfa brouwerij uit Schinnen, Budelse brouwerij uit Budel, Gulpener bierbrouwerij uit Gulpen, en Lindeboom brouwerij uit Neer komen eind mei met een nieuwe ‘Smaak van Echt’. In een kartonnen cadeauverpakking worden vier unieke en eenmalig gebrouwen bieren op de markt gebracht. Ze zijn dus ook beperkt beschikbaar en leverbaar.

De Smaak van Echt 2009 was een enorm succes. Naast een positief ontvangst door de bierdrinker werd dit initiatief in 2009 ook onderscheiden met de Gouden Pint, de hoogste onderscheiding voor activiteiten die de Nederlandse biercultuur versterken. Wat je in de Smaak van Echt box kunt aantreffen? Uitzonderlijke en aparte bieren met volgens de brouwers de echte smaak van 2010. Alle bieren hebben door beperkte filtering hun volle smaak behouden. Hieronder staan de bieren exact beschreven:

Alfa Echt 2010: een bovengistend, licht natuurtroebel bier met 5,5% alcohol. Dit amberkleurige bier heeft de kenmerkende fluweelzachte smaak van alle Alfa bieren met tonen van karamel en een milde kruidige hopbitterheid.

Budels Echt 2010: een Weißbier, een witbier Duitse stijl. Dit bier is gebrouwen van gerstemout, tarwemout, hop en heeft een alcoholpercentage van 5%. De echte Weißbiergist zorgt voor een zachte, volle frisse smaak en een fruitige geur.

Gulpener Echt 2010: een ongefilterd Speltbier (type Weizen) van 5,5% Vol Alc. Het bier heeft een uitdagende lichttroebele uitstraling met een barnsteenachtige kleuraanzet. De smaakaanzet is strak frisfruitig met een hoog dorstlessend vermogen en een licht zoet karakter. De afdronk is relatief kort en lichtbitter met stuivende fruitzuren.

Lindeboom Echt 2010: een bovengistend lichtblond bier met een fruitige smaak en een fijn hopkarakter, met nagisting op de fles. Hierdoor ontstaat een lichte natuurlijke waas. Lindeboom Echt 2010 is gebrouwen uit gerstemout, hop, water en gist. Het bier heeft een alcoholpercentage van 5,5%.

Deze bieren zijn overigens alleen in het kartonnen geschenkkratje verkrijgbaar en komen niet los op de markt. Wil je het bestellen? Via de vier brouwerijen is dit eenvoudig te doen. In de geschenkverpakking van de Smaak van Echt tref je drie flessen van elk bier, een glas, vier bijzondere viltjes en een informatief boekje over de familiebrouwerijen. Ik ben benieuwd! Het is altijd leuk om aparte en nieuwe brouwsels te proeven!

Lees ook:En de nieuwe Smaak van Echt is….
Lees ook:ABT-bier van de maand: Smaak van Echt
Lees ook:‘Smaak van echt’ weer te koop
Lees ook:Venloosch Alt bestaat 30 jaar
Lees ook:Nieuwe Smaak van Echt in aantocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.