Corsendonk Pater: een krachtig lichtbitter abdijbier

corsendonk paterBen je op zoek naar een krachtig bier dan is de Corsendonk Pater zeker het proeven waard. Dit speciaal bier heeft 7,5% alcohol. Echter door de ingrediënten en de bitterheid lijkt het een zwaarder bier. Naast bitterheid proef je zeker een geroosterde moutsmaak. De Corsendonk heeft weinig koolzuur waardoor het een aangename smaak in de mond heeft. Het donkere bijna amberkleurige bier heeft een hele kleine, dunne schuimlaag. In het aroma proef ik rozijnen en chocolade. De bitterheid zorgt ook voor een lichte wrange ondertoon die je in de zijkant van de wangen proeft. Ik hou niet zoveel van een droge (na)smaak. Dit verdwijnt wel heel snel bij de Corsendonk.

Dit bier deed me tijdens het drinken aan een ander bier denken, de Gouden Carolus. Echter in dit laatste bier zit wel veel meer koolzuur. Mocht je iets in lijn willen proberen dan is de Gouden Carolus dus ook zeker een aanrader.

Lees ook:Edo van Bree een van top bierproevers op www.ratebeer.com
Lees ook:Brouwerij Het Anker zet ook dit jaar de deuren weer open
Lees ook:Gouden Carolus hopsinjoor: krachtige hop
Lees ook:Bockbierproef: Budels Herfstbock
Lees ook:Lamoral Degmont: Een tripel als pils

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.