Heineken komt met premium bier in Brazilië

In de vierde bierwereld Brazilië wil Heineken hard gaan groeien. Hier zit uiteraard nog markt om het volume te vergroten. Door de overname van Femsa heeft zij in Zuid-Amerika een sterke positie gekregen. Met de introductie van premium merken gaat Heineken de Braziliaanse markt veroveren.

Jean-François van Boxmeer gaf dit in een interview aan met het Braziliaanse zakenblad Exame. Heineken moet nu nog als vierde speler de gigant AmBev met 70% marktaandeel, Schincariol (13%) en Petropolis (11%) voor zich laten. Het huidige premium bier Heineken doet het in Brazilië goed en wint steeds meer terrein. Slechts een aantal procent van het huidige bieraanbod is premium bier, dus een goed toekomst perspectief. Een bewijs dat er een groeimarkt is voor premium bieren in het land van het carnaval is het feit dat Heineken het heel goed doet. Vooral de opkomende middenklasse drinkt premium bieren.

Ik ben reuzebenieuwd hoe lang het duurt voordat ze de twee bierbrouwers die nu op een beperkte voorsprong liggen hebben ingehaald. Voor de investering die Heineken in Femsa heeft gedaan zou het heel mooi zijn als dit snel lukt. Overigens lijkt de nummer drie Petropolis open te staan voor overname. Zowel Heineken als de nummer twee zouden interesse hebben.

Tja of je kunt ze proberen te verslaan of ervoor zorgen dat je de concurrent uit de markt haalt. Aangezien overname al jaren de enige weg lijkt gaan we weer wachten op het volgende overnamebericht. Heel erg benieuwd of wederom Heineken de strijd wint of dat de huidige nummer twee de overname van Petropolis voor haar rekening neemt. Overigens heeft het bericht vandaag op de beurs niet geleid tot positieve cijfers in het aandeel.

Bron: Financiële Telegraaf

Lees ook:Heineken heeft Braziliaanse brouwer in vizier
Lees ook:Heineken sluit Mexicaanse brouwer in de armen
Lees ook:‘Overnamestrijd’ tussen Heineken en SABMiller?
Lees ook:Heineken daagt Olm voor de rechter
Lees ook:Heineken op koers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.