Een droom gaat in vervulling

droomDe Stadsbrouwerij Wittenburg in Zevenaar heeft op donderdag 25 maart a.s. een groot feest. Er gaat voor de eigenaren een droom in vervulling. Vanuit Duitsland komt een compleet nieuwe bierinstallatie die heel wat meer bier kan brouwen voor deze brouwerij. De installatie die wordt geplaatst door BTB Brau-Technologie GmbH zorgt voor 1000 liter Jonkheerbier per keer. De installatie is zo groot dat een deel van de weg zelfs afgezet moet worden.

Voorheen werde installatie voorzien van een koperen brouwketel, drie vergistingsketels en drie koperen tanks om het bier te lageren, gebruikt door een molen. Op het Landgoed Huis Sevenaer komt de installatie in de schuur te staan. Brouwen kunnen ze helaas nog niet aangezien de vergunningen nog niet rond zijn. Het zou heel zuur zijn als ze de vergunningen niet kregen. Is dit wel zo handig om eerst de ketels aan te kopen en dan de vergunningen te regelen? Heeft iemand hier ervaring in? In het vergunningen traject wordt de brouwer ondersteund door deelnemers van zorgboerderij De Goede Dag. 

Naast de investering in nieuwe ketels gaat later dit jaar nabij de brouwerij ook een proeflokaal open. Iets dat volgens mij echt een nieuwe rage is. Bijna iedere lokale/regionale brouwerij die in deze tijd open gaat heeft wel een proeflokaal.  Het Jonkheerbier is verkrijgbaar in de tripel, dubbel, blond en wit. Voor iedereen die het leuk vindt om de nieuwe brouwketels te verwelkomen. A.s. donderdat tussen  09.00 en 10.30 uur wordt de installatie met groot materieel onthaald. Heel veel succes met dit mooie en memorabele moment!

Bron: BAV online

Lees ook:Nieuwe brouwerij in oprichting: Brouwerij Pirlot
Lees ook:Hillegom binnenkort brouwerij rijker
Lees ook:Delft heeft weer een brouwerij
Lees ook:17-10: Breugems Brouwerij gaat nu echt open!
Lees ook:Opening Breugems Brouwerij in zicht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.