Biergerecht met ABT-bier Lucifer

luciferGisteren stond op mijn blog het nieuwe ABT bier van de maand Lucifer. Voor de mensen die graag bier en eten met elkaar combineren, en dat zijn er behoorlijk wat, heb ik bij en met dit bier een mooi gerecht afkomstig van Biercuisine.nl. Een tonijnfilet met gegrilde rode paprikasaus en uiteraard de Lucifer. Een leuke tip zo voor de paasdagen! Eet smakelijk en proost! 

 

Ingrediënten voor vier personen:
400 gram verse tonijnfilet (of zwaardvisfilet)
2 eetlepels bloem
8 eetlepels reepjes gegrilde rode paprika
2 theelepels cajunkruiden (voor vis)
2 teentjes knoflook, uit de knijper
1 eetlepel kleine kappertjes
1 eetlepel fijngeknipte bladpeterselie
1 dl gevogelte- of visbouillon
5 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
8 eetlepels Lucifer van brouwerij Het Anker
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
Reepjes gegrilde rode paprika in 2 eetlepels olie om en om verarmen, bouillon erbij doen en op smaak brengen met peper en zout. Vervolgens met een staafmixer pureren en zeven. Warm houden. Verse tonijnfilet (of zwaardvisfilet) in reepjes of plakjes snijden en met zout en bloem bestrooien. Drie eetlepels olie in een koekenpan of wok verwarmen en de tonijn zo kort mogelijk roerbakken. Vervolgens het bier en knoflook uit de knijper erdoor roeren, goed schudden en met cajunkruiden bestrooien. Tonijnfilet en warme saus over voorverwarmde borden verdelen en met fijngeknipte bladpeterselie en kappertjes garneren. En uiteraard een heerlijk goed gekoeld glas Lucifer van brouwerij Het Anker erbij drinken. Eet smakelijk!

Bron: Biercuisine

Lees ook:ABT-gerecht: Gegrilde courgette
Lees ook:Gerecht bij ABT-bier van de maand: Parelhoenborstfilet
Lees ook:Lamsspiesjes gemarineerd in St. Adriaans bruin
Lees ook:ABT-gerecht: Pompoen, bloemkool, komkommer
Lees ook:Makreelfilet met komkommer, rode ui en ABT-bier Vicardin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.