Waterloo Double Dark: ‘rustig’ bier

Uiteraard smaken verschillen. De Waterloo Double Dark van brouwerij Du Bocq is niet helemaal mijn smaak. Ik vond het een redelijk vlak bier. Er zat geen uitgesproken smaak in. Als je op zoek bent naar een ‘rustig’ bier dat geen complexe smaak heeft, dan is dit jouw bier. Het alcoholpercentage is maar liefst 8,5% en dit proef je absoluut niet. Een mooi kunstje van de brouwers dus. 

Wat je proeft bij dit donkere bier is de caramel, een geroosterde/smoky smaak. Het is een rond bier waar niets in het bijzonder uitspringt. Je proeft wat kruiden en uiteraard de hop en mout die gebrand zijn. Een tip bij dit bier van mijn zijde is drink het niet te koud. Naarmate het bier wat warmer werd vond ik het aangenamer en ‘voller’ worden van smaak. Overigens iets dat meestal het geval is als je het bier warmer drinkt. Naast het fruitige karakter zit er zeker een bittere nasmaak in. Als je daar meer van houdt dan is het belangrijk om dit bier kouder te drinken. 

Er zitten wat mooie kunstjes in deze Waterloo Double 8 Dark. Het feit dat het zo’n rustige smaak heeft terwijl het alcoholpercentage 8,5 procent is, is toch bijzonder.  Je kunt ook weer zeggen dat dit bier een heel ander bruin bier is dan je zou verwachten!

Lees ook:Forestinne Ambrosia: er mist iets
Lees ook:Overjarige Eem Bitter: Verrassend goed!
Lees ook:Grolsch kanon: geen typisch Grolsch-bier
Lees ook:Slaapmutske Tripel: fris bitter bier
Lees ook:Flying Dog Raging Bitch: op en top verrassing

5 reacties op “Waterloo Double Dark: ‘rustig’ bier

 1. Johan

  Ik vind de beschrijving toch wel wat ” platvoets ” !
  Dit ” Dark ” bier heeft een vollere smaak dan men hier beschrijft ! Het is , zoals bijna ALLE bieren van du Bocq, een zeer lekker en smaakvol bier. Een bier van 8,5 ° degusteren in de bijpassende ” kelk ” is echt wel …. genieten !
  PROEVEN !!!!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Sandrino

  De reactie is inderdaad wat misplaatst! De waterloo Dark is een zeer lekker biertje!! Een biertje om van te genieten!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Fiona de Lange

  smaken verschillen… en als ik me niet vergis maak ik de brouwers ook een compliment. gelukkig vinden we niet allemaal hetzelfde bier lekker anders waren er niet zoveel heerlijke bieren!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Johan

  Mevrouw De Lange,

  Wat is voor U dan een ” lekker bier ” ?

    /   Beantwoorden  / 
 5. Fiona de Lange

  Zeg maar Fiona hoor! Ik hou meer van de tripels of van een ‘warmer’ voller bier qua smaak en aroma. Of een iets complexer bier. voorbeelden: st. bernardus tripel en rochefort 10. deze laatste heeft een vollere, warmere smaak. Ik kan nog wel hele lijsten maken van lekkere bieren… ;-) . ik zeg dus niet dat het bier niets is…. echter zoals ik schreef is het niet mijn smaak.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.