Pannepot Reseva 2006: Meesterlijk goed

De bieren van De Struise Brouwers zijn meesterlijk goed. Niet voor niets scoort deze brouwerij ook in Amerika zo hoog op de lijst van beste brouwers ter wereld. Gisteren deze Pannepot Reserva 2006 geproefd. Het behoort tot de bierstijl Quadrupel volgens diverse bronnen. Op de fles staat dat het een ale is. Dat houden we aan! Bij de Struise Brouwers kunnen ze wel brouwen. Bij het inschenken van dit bier ontstaat een klein beetje schuim en zakt langzaam weg. Van dit bier worden slechts 5.000 flessen per jaar gemaakt.

De kleur is donkerrood. De geur van het aroma is heel fruitig en zoet. Bij het nemen van een slok proef je de rode vruchten zoals kers zeker terug. Echter lang niet zo overheersend als je na het ruiken aan het bier doet vermoeden. Het heeft ook iets weg van vanille. Het bier heeft een zachte, glooiende smaak met de smaak van kersen, een beetje rozijn en pruimen. De alcohol is goed verbloemd en dat is bij een percentage van 10% toch behoorlijk knap. Verder is het een romig bier iets waardoor het bier ook zacht aanvoelt. Zacht van smaak en toch krachtig in het smaakpallet.

In de nasmaak zit ook caramel, koffie en bepaalde noten smaak.  Ben je op zoek naar een bijzonder bier dan moet je dit zeker eens proberen. Het ligt qua smaaksensatie een beetje in lijn met de Westvleteren 12, St. Bernardus Abt. 12, Val-Dieu Grand Cru en Rochefort 10. Het is werkelijk een subliem bier dat iedere bierliefhebber een keer geproefd moet hebben. Proost!

Lees ook:Pannepot: werkelijk voortreffelijk
Lees ook:Kwaremont Blond: Verrassend kruidig
Lees ook:Gulpener Pilsener: een Limburgs balansbier
Lees ook:De zomerhit van dit jaar komt van Grolsch
Lees ook:Flying Dog Kerberos Tripel: verrassend zoet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.