Brouwerij Timmermans lanceert Oude Kriek!

Nee, ik wist het gisteren niet hoor toen ik het bericht over de voorbije trend van krieken bier schreef. Brouwerij Timmermans lanceert op de open brouwerijen dag aanstaande zondag een Oude Kriek. Een nieuw bier dat terug zal grijpen naar een authentieke smaak. Kijk dat is dus het imago van de Krieken bieren. Vooral ver weg van de fruitbieren of niet natuurlijke toevoegingen.

 

Brouwerij Timmermans uit Itterbeek heeft een traditie die helemaal terug gaat naar 1781. Naast het nieuwe bier is ook een fotoreportage zichtbaar waarin het verleden van de brouwerij in zwartwit foto’s wordt belicht. Vorig jaar lanceerde Timmermans een Oude Geuze die werd gewaardeerd. De Oude Kriek ontbrak nog aan het bierassortiment en wordt aankomende zondag dus voor het eerst aan het publiek gepresenteerd.

Met een mengeling van lambiek die zes tot 36 maanden op houten vaten gist zijn de Oude Kriek en Geuze echte streekproducten. De Oude Kriek wordt nog eens vier maanden nagegist op de fles. Dit zal een bijzondere smaak opleveren. Overigens lanceert Timmermans ook een nieuw fruitbier op de Dag van de Aardbij, je raadt het bier vast al, een bier met aardbijensmaak.  

Brouwerij Timmermans is a.s. zondag te bezoeken van 10 tot 17 uur in de Kerkstraat in Itterbeek. En deze Kriek is een echte!! namelijk een fris en zurig bier dat nog 12 jaar bewaard kan worden!

Bron: Het Nieuwsblad

Lees ook:19-11/20-11-’11: ‘Dag van de oude geuze’
Lees ook:21-04-’13: Toer de Geuze
Lees ook:Warm voorjaar goed voor krieken
Lees ook:01-05-’11: Toer de Geuze
Lees ook:24 en 25-11-’12: Dag van de Oude Geuze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.