Sjoelen met bierpullen?

Iedereen is lekker aan het genieten van de Koninginnedag festiviteiten. In het bezoek van de Koninklijke familie was een onderdeel sjoelen met bierpullen. Ik wist absoluut niet dat dit bestond. Het schijnt een oud Zeeuws gebruik te zijn? De leden van de plaatselijke voetbalvereniging hebben met volle pullen alcoholvrij bier gesjoeld. Hoe het werkt?  

Ik ben even een klein onderzoekje gaan doen. Je schijnt de enorme bierpullen over de 5 meter lange sjoelbak te moeten sjoelen in de hoop dat ze door dat ene gat gaan. Met bier lijkt me dat toch echt lastig. Heeft iemand hier een filmpje van? En welke brouwer met alcoholvrij bier zou hier achter zitten? Toch weer een link naar gezondheid en sport. Een succesvolle focus…;-). De koningin vond het spel toch iets minder. Ze liet de bierpul staan. Zie hieronder de foto. http://www.pzc.nl/specials/koninginnedag/6623072/Koninklijke-familie-komt-aan-in-Wemeldinge.ece.

Je kunt dit spel huren bij een evenementenbureau. Weer eens wat anders dan gewoon sjoelen .

Lees ook:Bier en de kerstman geen goede combi
Lees ook:Alcoholvrij bier als sportdrank gaat te ver?
Lees ook:Haar wassen met bier?
Lees ook:Budweiser lanceert nieuwe sport
Lees ook:Alcoholvrij bier wat vind jij ervan?

Eén reactie op “Sjoelen met bierpullen?

  1. Kees

    Mij is altijd geleerd : “Niet met voedsel spelen. Dat getuigt van weinig respect voor mensen die het niet of er te weinig van hebben”. Ik geef de Majesteit groot gelijk dat ze er niet aan wenste mee te doen.

    En nee, ik ben geen zure calvinist maar een bourgondisch ingestelde katholiek.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.