Mild bier maakt comeback in de UK

Mild bier in Nederland heeft nooit echt voeten aan de grond gekregen. Toen ik erover hoorde moest ik zelfs even nadenken. Vroeger was het een jong niet verzuurd bier. Tegenwoordig is het een zachte milde ale met circa 2,5 procent alcohol. Tenminste in Nederland. Ja inderdaad een voorbeeld is Lingens Blond. In de UK vormde dit bier in de jaren 50 echt de grootste biersstijl. De real ale lobby group geeft aan dat uit alles blijkt dat na 50 jaar het milde bier in de UK bezig is aan een comeback. 

Door een stijgende vraag naar dit bier zijn brouwerijen toch weer voorzichtig begonnen met het brouwen van dit bier. Bij pubs schijnt de vraag naar de donkere, malty ales ook te stijgen. Wat je in de ontwikkeling wel ziet is dat het bier nog mild is/wordt geboemd echter qua alcoholpercentage toch hier en daar dichtbij of boven de 5% komt. Oftewel de gebruikte hoeveelheid hop is toch alweer wat hoger dan bij een ‘gewoon’ mild bier.

Er is een onderzoek gehouden onder 500 echte ‘ale’ drinkers in heel de UK. 64% van hen constateerde dat er een groter aanbod van Mild bieren was in pubs en op bierfestivals de afgelopen 5 jaar. 75% van de bierdrinkers had de mogelijkheid om een mild bier te drinken binnen 30 mile van thuis. Volgens de initiatiefnemer van het onderzoek, Campaign  for Real Ale, kan het bier weer net zo populair worden als in de jaren 50. Bekende mildbieren in de UK zijn ”Ruby Mild“, het ‘Champion Beer’ van de UK van de Rudgate brewery in York, Tweede is de “Dark Ruby” van  Sarah Hughes brewery en derde is “Maggs’ Magnificent Mild” van de West Berkshire brewery.

Bron: Reuters

Lees ook:Nieuws van het Great British Beer Festival 2011
Lees ook:Alcohol maakt mannenhart sterk
Lees ook:Videoreportage Brewery Hops Tour Ierland
Lees ook:Leffe komt met fruitig seizoensbier
Lees ook:Britten drinken 70 miljoen liter minder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.