Verslag KBC Bierfestival Den Bosch

Door alle regen met de bus vandaag naar Den Bosch gegaan om het KBC Bierfestival mee te maken. Wat een weer was het. Echt heel jammer! Gelukkig werd het helemaal aan het einde zonnig. Voor mij een mooi festival. Je kunt eindelijk die Phoenix proeven en die 45% van het Koelschip. Ook kwam ik erachter dat veel mensen het blog lezen aangezien ik meerdere malen aan mijn arm werd herkend . Wat voor mij het top punt was?

 

Dat ik eindelijk een tripel kloat had met koolzuur. Het smaakte weer als vanouds. Het mooie is dat ik van het bier kan genieten met een nieuw kratje bier. Gelukkig begreep Huttenkloas na een jaar precies wat ik bedoelde. Onderweg naar huis kwam ik diverse biergoeroes tegen. Volgens de brouwer geen etiketbier. Het bier wordt in Duitsland gebrouwen. Volgens de een een duidelijke reden dat het etiket bier is want tripels kunnen niet in Duitsland worden gebrouwen. Volgens de ander niet doorslaggevend. Het bier wordt bij De Leckere gebrouwen en in Duitsland volgens kenners. Misschien dat de brouwer toch nog eens uitsluitsel kan geven. Hoe zit het nu?

Iedereen die niet geweest is…. Je hebt weer wat gemist! Er zijn zelfs geboren cameramensen opgestaan die zo enthousiast waren. Als vrouwen daar niet enthousiast van worden weet ik het ook niet meer . Hieronder een leuke beleving van het bierfestival met Sint Servattumus en Graaf van Heumen. Zelf heb ik o.a. ook nog gesproken met ‘t Koelschip over de hype rondom het 45% bier en de Amerikaanse bieren. Hierover later meer. Het was ondanks het weer erg leuk!

Lees ook:Brouwerij ‘t Koelschip antwoordt op ‘diertjesbier’
Lees ook:Tripel Kloat: eindelijk een goede!
Lees ook:Nieuw zwaarst alcoholische bier ter wereld
Lees ook:Gronings bierfestival trekt 4.500 bezoekers
Lees ook:Zwaarste bier van de wereld in Nederlandse handen

11 reacties op “Verslag KBC Bierfestival Den Bosch

 1. Jan

  Arghhhhh, wat ‘n waardeloze cameravrouw zeg! Sorry dat ik het zeg, Fiona! Haal dat filmpje eraf, dat verdient Constant niet!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Jan, ze kenden elkaar! Ik vond het wel grappig ;-) . Ze haalt in ieder geval meer informatie over de smaak naar boven….

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frans Ruiter

    Inderdaad een agressieve interviewster, die Linda! Maar het was ook wel (een beetje) nodig, want er kwam in eerste instantie niet veel uit Constant….

      /   Beantwoorden  / 
 2. Jan

  De andere filmpjes zijn trouwens leuk! Ik kon er vandaag helaas niet zijn.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frans Ruiter

   Ik heb je inderdaad niet gezien Jan. Ik heb wel weer leuke en nieuwe dingen geproefd.

     /   Beantwoorden  / 
 3. michel ordeman

  Leuke filmpjes Fiona, Goed dat je aandacht besteed aan het KBC festival. Des te meer aandacht voor de kleine Nederlandse brouwerijen des te beter. Wel jammer dat ik je gemist heb tijdens het festival, had graag even kennis gemaakt.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   De Jopen Koyt was weer heerlijk! Er komt vast en zeker heel snel een volgende keer!

     /   Beantwoorden  / 
 4. Dennis

  Ja, hier was ik ook bij! Heb de Winterbok van Huttenkloas op. Dacht, dat kan wel met dit barre weertje. Maar toen begon de zon opeens te schijnen. Ach ja, erg lekker biertje! Meteen meer van gekocht.
  Ook ‘t Goeye Goet geprobeerd. Meer omdat ik er eigenlijk nog nooit van gehoord had en ik graag een biertje wou proberen toen ik met de mensen van PINT aan het praten was :P
  Verder heb ik de Muifel USA op die zeker de moeite waard is. Hoop dat deze snel verkocht gaat worden! Sowieso erg goede bieren bij de muifelbrouwerij.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Ik hoorde iemand die minder enthousiast was over de USA. Zo zie je maar weer, smaken verschillen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Dennis

    Oh ik heb juist verschillende mensen gesproken die hem wel erg goed vonden :P Maar gelukkig verschillen smaken. Anders was er niet zo veel bier te proeven

      /   Beantwoorden  / 
 5. wine accessories gifts

  The study sited is indisputable. I must say that tom have to check his facts and re-think his conclusion. The authorites have spoken plus the rest of need to to respect that. Thanks for the perfectly laid out into.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.