Uitslag van de alcoholvrij witbier poll

bavaria alcoholvrijZoals ik heb aangekondigd is de poll over of Bavaria alcoholvrij witbier gesloten. Iedereen ziet rechts op de website de uitslag. Er is door ruim 130 mensen gestemd. Ik heb de poll bewust neutraal opgezet door de vraag te stellen wie dit alcoholvrije bier zou drinken. Mannen en vrouwen, jongeren, ouderen, vrouwen, mannen of inderdaad niemand. De vraag is nu of de huidige marktbenadering om Bavaria alcoholvrij bier nieuw leven in te blazen de juiste is. Zoals vorige week donderdag in de internetuitzending van Op en Top in Nederland bleek heb ik er een korte krachtige mening over. 

 

Uit de poll blijkt dat 51% niet meer gelooft in succes van alcoholvrij bier. Het lijkt misschien een mooie uitslag want 49% zegt dat het wel een succes wordt. Nee. Ik heb namelijk niet gevraagd of het wel of geen succes wordt. Juist om de mening op voorhand niet te helpen. Als zonder een geholpen reactie nu al 51% zegt dat het niets wordt, vind ik dit toch behoorlijk. Ook omdat in de antwoordmogelijkheid ‘niemand’ als laatste aanvinkmogelijkheid stond. Ja ik had er vantevoren wel over nagedacht omdat ik echt graag een mening wilde zien.

Het is een andere tijd als in de jaren negentig en ook de kwaliteit van het bier is sterk verbeterd. Kansen genoeg dus om met deze USP’s iets te doen. Mensen zijn nu veel meer met ‘gezondheid’ bezig. Alles wat het keurmerk heeft dat het ‘mager’ is en ‘gezond’ verkoopt. Bier is heel gezond! En dan zeker alcoholvrij bier. Waarom dan niet alles anders? Bekende persoonlijkheden hebben altijd een rol gespeeld in alcoholvrij commercials van Bavaria.

Waarom niet een held in de sportwereld bv. ’Lance Armstrong’ of een vrouw? die met gezonde voeding etc. bezig is. Kortom niet het onbewuste negatieve imago activeren door een mini-bar met alcoholvrij bier naar beneden te gooien. Is een gezondheidskoers niet het proberen waard? Het neemt overigens niet weg dat de commercial erg leuk is en dat iedereen erom kan lachen. Wat telt is of de verkoopcijfers echt zolen aan de dijk zetten en deze ‘relance’ waard zijn geweest. Uiteraard kan een sterk vervolg met focus op een andere doelgroep ook nog. Men denkt bijvoorbeeld ook dat vrouwen dit drinken (14%). Kansen genoeg dus om dit bier dat voor alcoholvrij serieus goed smaakt in de markt te zetten.

Lees ook:Mannen en vrouwen aan het cider?
Lees ook:Bavaria rosébier 0.0 op komst!
Lees ook:Bierbrouwers de switch komt!
Lees ook:Alcoholvrij witbier van Bavaria: Geniaal?
Lees ook:Charlie Sheen speelt in op drinktaboe’s

4 reacties op “Uitslag van de alcoholvrij witbier poll

 1. Dennis

  Ben het met je eens over het puntje van gezondheid, maar wat ik in bier wil proeven is niet alleen de smaak, maak ook de ambacht. Heb zelf nog steeds het idee (vooroordeel?) dat alcoholvrij bier meer een frisdrankmethode heeft in het proces. Misschien leuk om een stukje te doen over hoe alcoholvrij bier gemaakt wordt?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Fiona de Lange

  Ha Dennis! Toch is dat niet zo. Ik ben voor een ‘klein’deel op de hoogte van het brouwproces. Hierover volgt binnenkort een artikel in AdFundum, en plaats ik dan direct hier op het blog. Wel is de brouwmethode van wat mij betreft toch by far de beste alcoholvrij bier brouwer een groot geheim ;-) . Dus helemaal zeker weten doen we het niet. Het is echt een keer grappig om ze naast elkaar te proeven dan zul jij het ook ervaren!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Fred

  Heb dit witbier vandaag voor het eerst geproefd , en om de vraag te beantwoorden of het smaakt zeg ik voor de volle 100% ja . bijna geen verschil met alcoholhoudend witbier .

    /   Beantwoorden  / 
 4. Bart

  Waar is dit bier te koop??

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.