Geringe stijging bierprijs

Wie denkt dat de horeca door de crisis de prijs wellicht iets laat zakken voor een bier heeft ‘t mis. Ten opzichte van 2009 blijkt uit de Misset Terras Top 100 dat de prijs van een pils gemiddeld 5 cent duurder is geworden. Uit de eerste analyse blijkt dat een glas pils dit jaar gemiddeld uitkomt op 2,19 euro.

Ruim 600 horecagelegenheden deden mee aan het ‘onderzoek’. De prijs van frisdrank is met drie cent gestegen naar 2,04 euro. Alleen de prijs van koffie daalde van 1,94 naar een gemiddelde prijs van 1,85 euro. Dat scheelt dus behoorlijk! Allemaal aan de koffie…

Tja en waar zou bier nu het duurste zijn. Inderdaad op het strand met een gemiddelde prijs voor een glas pils van maar liefst 2,56 euro. Het duurste glas frisdrank vind je in het hotel voor de prijs van 2,17 euro. Als we de prijzen vergelijken met een caféterras kunnen we hier rustig gaan zitten. Hier ligt de prijs van koffie, frisdrank en bier nog niet op 2 euro. Dit vind ik eigenlijk best weinig. Volgens mij zit ik op de verkeerde terrassen aangezien ik standaard al lang over de twee euro betaal .

Bron: Misset Horeca

Lees ook:Goedkoopste en duurste terras van Nederland
Lees ook:Rondje op terras in Amsterdam weer duurste
Lees ook:Horecaondernemer betaalt het dubbele voor pils
Lees ook:Bierprijs steeg in 2012 met 8 eurocent
Lees ook:Terrastrends 2012: speciaalbier en biologisch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.