Floreffe Rousse: Oké, niet bijzonder

Afgelopen vrijdag dronk ik bij In de Wildeman in Amsterdam de Floreffe Rousse van de tap. Een bier dat op weinig plaatsen op de tap gedronken kan worden. Sterker nog het staat ook niet op de website vermeld. Het bier van bouwerij Lefebvre is oké maar niet heel bijzonder. Het bier met een alcoholpercentage van 7,5 procent is heel zacht van smaak. Mooi om mee te beginnen en absoluut niet geschikt na een ‘zwaar’ en krachtig bier.  

 

Het bier is heel moutig. Met een donkerrode kleur verwacht je op voorhand fruit in de smaak terug te vinden. Dat is zeker het geval echter minder dan ik had verwacht. Licht fruitig met een smaak van rode bes. Ook proef ik enkele kruiden. Een bittere alcohol nasmaak. Wat bij mij het meest blijft hangen van dit bier is toch de zachtheid, een beetje als boter.

De Floreffe Rousse is perfect om mee te beginnen. Als je eerst een bier hebt gedronken met een krachtige, bittere smaak dan zal dit bier naar verwachting erg slap en vlak smaken. Dus ben je in proeflokaal In de Wildeman, start met deze Floreffe Rousse. Prima om de smaak op gang te brengen!

Lees ook:Floreffebieren compleet nieuwe uitstraling
Lees ook:Floreffe Tripel: fris en makkelijk
Lees ook:Bier proeven: Viven Bruin
Lees ook:Forestinne Ambrosia: er mist iets
Lees ook:Saison Dupont: een bittere dorstlesser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.